020-2371688 info@sail.nl

De Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten (BASM)

De stichting doet onderzoek naar de historie van de Nederlandse Stoom-, Sleep- en Duwvaart.Ze raadpleegt openbare registers en legt de gegevens vast in een computerbestand. Dit zijn  inmiddels ruim 27.000 files!

Historie, nieuwbouw en mutaties worden twee maandelijks gepubliceerd in het magazine Sleep & Duwvaart, dat op flink formaat wordt uitgegeven en per editie minimaal 72 beslaat.De Stichting verkoopt ook vlaggen en wimpels van historische motormerken als Kromhout, Bolnes, Industrie, Samofa en Lister.

De groep historische bedrijfsvaartuigen bestaat naast stoomvaartuigen en motorsleepboten verder ook uit voormalige Overheidsvaartuigen, werfvaartuigen en opduwers.Onder de groep overheidsvaartuigen ook de bekende Schottel aangedreven vaartuigen van Douane, Politie en Kon. Marechaussee.

De deelnemers zijn veelal eigenaren, opvarenden of andere geïnteresseerden in de doelgroepen.Opgericht op 4 augustus 1980 vertegenwoordigt de Stichting zo’n 800 Sleep- en Duwboten, (ex) Overheidsvaartuigen, Opduwers en Stoomvaartuigen.

http://www.sleepduwvaart.nl   – http://www.varenderfgoed.nl

 

Contact:

Voorzitter M. de Boer 06 – 22 516 238

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok