Algemeen, Persbericht, 10 september 2018

Atyla eerste internationale Tall Ship

Het Tall Ship Atyla uit Spanje heeft als eerste internationale Tall Ship toegezegd te komen naar SAIL Amsterdam 2020. De tiende editie van SAIL in Amsterdam vindt plaats van 12-16 augustus 2020.

De ‘Atyla Ship Foundation’ is een Spaanse stichting die avontuurlijke zeiltochten organiseert waarbij persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers het uitgangspunt vormt. Deze bijzondere tochten duren vijf tot twaalf dagen en vinden plaats door heel Europa. Iedereen van 15 jaar of ouder is welkom aan boord. De deelnemers maken deel uit van de bemanning en zij krijgen de basisbeginselen van het zeilen aangereikt door de vaste en ervaren crew zodat zij ook daadwerkelijk als volwaardig bemanningslid kunnen meewerken. De stichting en de reizen worden gefinancierd door de deelnemers zelf en door organisaties die het schip huren voor evenementen. Mitra van Raalten, Directeur van de Stichting SAIL Amsterdam: “We zijn erg trots op de aanmelding van Atyla. Het is een prachtig schip met een bijzondere geschiedenis. Atyla is de eerste van vele internationale Tall Ships die we hopen te verwelkomen in Amsterdam.” Alváro Gomez, Hoofd Operatie van de Atyla Ship Foundation voegt toe: “We kijken nu al uit naar de SAIL-In in Amsterdam. De setting van SAIL in Amsterdam is fantastisch en de 10e editie zal vast extra bijzonder zijn.”

Geschiedenis van de Atyla Ship Foundation

Het schip is geheel met de hand gebouwd in Spanje door een bouwer die nog nooit tevoren had gezeild. De eerste dertig jaar is het schip vooral ingezet voor dagtochten en representatiedoeleinden. De huidige functie van het schip met een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en sociale innovatie was een initiatief van de nieuwe eigenaar. Hij heeft het startschot gegeven voor deze avontuurlijke zeiltochten en de oprichting van de Atyla Ship Foundation.

Line-up SAIL Amsterdam 2020

De Atyla is het eerste internationale Tall Ship. De mooie Clipper Stad Amsterdam, dat al sinds 2000 het vlaggenschip is van SAIL in Amsterdam, zal op woensdag 12 augustus 2020 wederom als eerste koers zetten naar Amsterdam. Het opleidingszeilschip Zr.Ms. Urania van de Nederlandse Koninklijke Marine heeft zich ook al aangemeld voor SAIL Amsterdam 2020.

Social

Deel dit artikel