020-2371688 info@sail.nl

Organisatie

Stichting SAIL Amsterdam

&

SAIL Event Partners

SAIL is meer dan het 5-daagse event eens in de 5 jaar. SAIL vernieuwt, verbindt en verwondert. SAIL is het platform waar alle stromingen aan informatie, geschiedenis en culturen behaald uit onze historische ontdekkingsreizen samen komen met de hedendaagse cultuur en waar we samen de koers naar de toekomst zetten en nieuwe geschiedenis schrijven. Iedereen is welkom aan boord.

Oprichting Stichting SAIL Amsterdam

Na het grote succes van de eerste SAIL in 1975 werd besloten in 1980 weer een SAIL te organiseren. Om die organisatie in goede banen te leiden werd in 1977 Stichting SAIL Amsterdam (SSA) opgericht. Sindsdien heeft de stichting alle edities, elke vijf jaar, succesvol georganiseerd. SAIL Amsterdam 2020 wordt daarmee de tiende editie.

Oprichting SAIL Event Partners

Voor de negende editie in 2015 werkte de stichting voor het eerst samen met ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam onder de naam SAIL Event Partners. 
Stichting SAIL Amsterdam is binnen SAIL Event Partners de hoeder en organisator van de kern van SAIL. De stichting zorgt voor de aanwezigheid van de Tall Ships, het varend erfgoed en de ondersteuning daarvan. Daarmee zet de stichting haar jarenlange traditie voort.

SAIL ORGANISATIE

Directeur van de Stichting SAIL Amsterdam is Mitra van Raalten. We werken momenteel met een klein team dat in aanloop naar het event uit zal groeien tot een volwaardige projectorganisatie met daarnaast een groot aantal stagiaires via SAIL Academy en een nog groter aantal vrijwilligers.

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok