020-2371688 info@sail.nl

SAIL Family

Van oudsher met elkaar verbonden

De Family van SAIL bestaat uit partijen die van oudsher met elkaar verbonden zijn rondom het evenement SAIL Amsterdam. Zonder hen zou SAIL niet hetzelfde zijn. Ze zorgen voor saamhorigheid en maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens SAIL Amsterdam 2020 ondersteunen zij ons alweer voor de tiende keer en leveren ze een onmisbare bijdrage. Dat schept een band. Een band zo waardevol en sterk, dat moet wel familie zijn.

Gemeente Amsterdam

SAIL is geworteld in Amsterdam en de Gemeente Amsterdam levert aan iedere editie van SAIL een belangrijke bijdrage. Wij zijn blij met de trouwe medewerking van “onze” gemeente.

Gratis feest


Amsterdam en SAIL zijn vanaf de eerste editie nauw met elkaar verbonden. Een comité van zeilliefhebbers klopte bij de gemeente aan met het idee voor een grootschalig zeilevenement en het stadsbestuur was meteen enthousiast. Bij de viering van het 700-jarig bestaan van de hoofdstad in 1975 gaf de gemeente de Amsterdammers SAIL cadeau als gratis toegankelijk feest. Het evenement was meteen zo’n succes dat Amsterdam besloot om in 1980 op herhaling te gaan. Om de organisatie in goede banen te leiden, is in 1977 de Stichting SAIL Amsterdam opgericht. Sindsdien heeft de stichting SAIL elke vijf jaar georganiseerd en is het evenement niet meer weg te denken uit de Amsterdamse haven.

Meer over Amsterdam

Goede sfeer en organisatie
Amsterdammers hebben SAIL van het begin af omarmd, zeker ook de bewoners en ondernemers die in het SAIL-gebied wonen en werken. Maar liefst 88 procent van de bewoners in het gebied heeft zelf een bezoek gebracht aan het evenement. Bewoners en ondernemers beoordelen SAIL gemiddeld met een 8,1. Voor het afsluitende vuurwerk zochten duizenden Amsterdammers bijtijds een goed plekje aan de IJ-oever. De organisatie en de stad zijn er steeds in geslaagd om van SAIL een feest te maken voor alle bewoners, bezoekers en ondernemers.

Uit alle windstreken
Naar de eerste editie van SAIL kwamen in 1975 al 700.000 bezoekers. Dat aantal steeg daarna elke vijf jaar gestaag; in 2015 brachten maar liefst 2,3 miljoen mensen een bezoek aan het zeilevenement. Samen gaven zij in totaal ruim negentig miljoen euro uit. De Amsterdamse middenstand, de horeca en het hotelwezen profiteren elke vijf jaar dus volop van de aanwezigheid van SAIL. De tall ships, bijzondere boten en festiviteiten hebben ook een grote aantrekkingskracht op buitenlandse bezoekers.

Meer over ‘Uit in Amsterdam’

Koninklijke Marine

‘Heden ontmoet verleden’
Een spreuk die de relatie van de Koninklijke Marine met SAIL uitstekend verwoordt. Moderne Nederlandse marineschepen sieren samen met eeuwenoude Tall Ships het Amsterdamse IJ. U kunt ze bekijken én bezoeken tijdens dit nautische evenement in Amsterdam.

De betrokkenheid van de Koninklijke Marine tijdens SAIL Amsterdam is erg groot. Marineschepen van de Koninklijke Marine nemen al vele jaren deel aan het evenement. Tijdens SAIL kunt u ook in 2020 weer een bezoek brengen aan boord van enkele marineschepen. Marinemensen leiden u rond en vertellen over hun werk. Bijvoorbeeld hoe het is om piraten te bestrijden, mijnen te ruimen of drugs te onderscheppen.

Veiligheid op en vanuit zee
De Koninklijke Marine zet zich al eeuwenlang dagelijks in voor veiligheid op en vanuit zee. Vloot en mariniers werken samen om de maritieme veiligheid in Nederland, en ook ver daarbuiten, te waarborgen.

Voor meer informatie klik hier, of volg de Koninklijke Marine op FacebookInstagram of Twitter.

Noordzeekanaal Gemeenten

SAIL Amsterdam en de Noordzeekanaal gemeenten zijn als Familie aan elkaar verbonden. Zonder de enthousiaste inzet van deze gemeenten zou er geen schip de Amsterdamse IJ-haven bereiken.

Het feest van SAIL Amsterdam begint in de Noordzeekanaal gemeenten
SAIL Amsterdam, het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa, begint in het Noordzeekanaal. Wanneer de schepen tijdens de SAIL In binnenvaren worden ze daar, aan wal van de Noordzeekanaal gemeenten, verwelkomd. Wanneer de schepen tijdens de Thank You Parade weer het ruime sop kiezen, zwaaien we ze langs diezelfde wal weer uit.

De Noordzeekanaal gemeenten zijn Familie SAIL
Veel mensen komen alleen naar de Amsterdamse IJhaven voor SAIL Amsterdam, maar langs de kant in de Noordzeekanaal gemeenten kunt u al die prachtige schepen echt zien varen.

Noordzeekanaal Gemeenten | Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is hét hart van de Randstad tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden, maar ook tussen Nederland en de wereld. De centrale ligging in combinatie met de aanwezigheid van de internationale luchthaven Schiphol en de nabijheid van de havens van Amsterdam en IJmuiden zorgen voor veel bedrijvigheid. Daarnaast zorgen ruimte en groen, oude en nieuwe polders, maar ook goede voorzieningen zoals winkels, (internationaal) onderwijs, grote recreatiegebieden als Spaarnwoude, het Haarlemmermeerse Bos en PARK21 ervoor dat het in Haarlemmermeer goed wonen en onthaasten is. Tevens biedt Haarlemmermeer jaarlijks aan 100 grote en kleine evenementen waaronder Mysteryland, Awakenings en Mud Masters ruimte.

Haarlemmermeer heeft 31 kernen, waarvan sommige met stadse proporties en andere juist met een authentiek dorps karakter. De drooggelegde polder onderzeeniveau vormt een thuis voor ruim 155.000 inwoners. Cultuurhistorisch erfgoed als stoomgemaal en museum De Cruquius (UNESCO watererfgoed) en het schepradstoomgemaal Halfweg vertellen het oer-Hollandse verhaal over de strijd tegen het water.

Of u nu van cultuur, natuur of recreëren houdt, de gemeente Haarlemmermeer biedt u al deze mogelijkheden.

Lees hier meer over de gemeente.

Noordzeekanaal Gemeenten | Zaanstad

Het gebeurt in de Zaanstreek; Picknicken in de polder, dineren in industrieel erfgoed, dansen in North Sea Venue, een terrasje pakken op de Dam of langs het water mooie schepen kijken; De Zaanstreek is een bezoek meer dan waard!

De Zaanse industriële traditie van onder andere scheepsbouw en zeilmakerijen past prima bij het indrukwekkende SAIL.

Lees hier meer over de gemeente.

Noordzeekanaal Gemeenten | Velsen/IJmuiden

IJmuiden maakt deel uit van de gemeente Velsen. Behalve de kustplaats IJmuiden heeft Velsen een roemrijk achterland. Ga op zoek naar de geheimen van de historische buitenplaatsen, de bunkers en het Forteiland. Stuk voor stuk schatten uit het verleden.

IJmuiden, een stoere havenplaats met avontuurlijke kust
IJmuiden heeft alles wat een natuur-, cultuur- en watersportliefhebber zich maar kan wensen. Een authentieke haven en een prachtige kust.
IJmuiden beschikt over diverse soorten havens. Van vissershaven, industriehaven tot (zee)jachthaven. Maar ook het indrukwekkende sluizencomplex, de pieren en de cruise- en ferryvaart maken deze havenplaats bijzonder.

Bezoek hier de website van IJmuiden Rauw aan Zee

Noordzeekanaal Gemeenten | Beverwijk

De gemeente Beverwijk bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee. De gemeente telt ruim 40.000 inwoners en maakt deel uit van de samenwerkingsregio IJmond.

Beverwijk kent goede verbindingen met steden in de omgeving en er is een breed scala aan voorzieningen, werkgelegenheid en recreatiemogelijkheden. Beverwijk is vooral bekend op De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa.

Lees hier meer over de gemeente.

Port of Amsterdam

Havenbedrijf Amsterdam bestuurt, beheert en ontwikkelt het Amsterdamse havengebied. Daarnaast regisseert het duurzame economische ontwikkeling in havenregio Amsterdam.

Rol tijdens SAIL
De Divisie Havenmeester van Havenbedrijf Amsterdam (Port of Amsterdam) reguleert, begeleidt en faciliteert de scheepvaart tijdens SAIL Amsterdam. Samen met de KLPD en de dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam is Havenbedrijf Amsterdam verantwoordelijk voor de veiligheid op het water in het SAIL-gebied en voor een goede doorstroom van het scheepvaartverkeer op het IJ en in het Noordzeekanaal.

De haven van Amsterdam: belangrijk knooppunt
Havenregio Amsterdam is één van ’s werelds belangrijkste logistieke knooppunten. Deze regio bestaat uit de havens van Amsterdam, Beverwijk, Zaandam en Velsen/IJmuiden. Met een goederenoverslag van ruim 95 miljoen ton per jaar is het de vierde haven van Europa. Het is ook de grootste cacao- én grootste benzinehaven ter wereld en voorziet in een werkgelegenheid van 59.000 banen. Jaarlijks komen circa 150 zeecruiseschepen en 1.500 riviercruiseschepen met in totaal ruim 650.000 passagiers naar de haven.

Port of partnerships
Port of partnerships betekent voor Havenbedrijf Amsterdam samenwerken met inspirerende partners, zoals havenbedrijfsleven, andere havens, kennisinstituten en overheden. De haven speelt een belangrijke rol in de regionale economie. Havenbedrijf Amsterdam maakt zich daar sterk voor en hecht veel waarde aan maatschappelijke waardering. Het wil een bijdrage leveren aan de versterking van de internationale positie van de haven en de regio. Vanuit duurzaamheid en een leefbare omgeving. Het belang van de havenregio gaat verder dan de gemeentegrenzen.

Historie
De Amsterdamse haven ontstond in de dertiende eeuw, toen aan het Damrak (centrum) goederen als bier, graan en hout werden geladen en gelost. Al snel had de haven internationale handelscontacten. In de Gouden (zeventiende) Eeuw was Amsterdam de belangrijkste haven ter wereld. Na een dieptepunt in de Franse tijd leefde de haven weer op door de aanleg van het Noord-Hollands Kanaal en het Noordzeekanaal in de negentiende eeuw. De haven breidde steeds verder uit tot het huidige industriële havencomplex in het westelijke deel van de stad.

Lees hier verder over Havenbedrijf Amsterdam of volg het havenbedrijf op FacebookLinkedIn en Twitter.

Provincie Noord-Holland

SAIL is geworteld in Amsterdam en voelt zich thuis in Provincie Noord-Holland. Tijdens SAIL Amsterdam is het niet alleen in de stad Amsterdam feest. Ook in de Noordzeekanaal gemeenten, ook in Provincie Noord-Holland. De inzet van de Provincie maakt dit unieke evenement echt voor iedereen.

Ga hier naar de website van Provincie Noord-Holland.

SAIL Sociëteit Amsterdam

SAIL Sociëteit Amsterdam is een club van ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen met een sterke nautische affiniteit. De belangrijkste rol van de Sociëteit is het helpen realiseren en waarborgen van de continuïteit van het evenement SAIL Amsterdam.
Dankzij SAIL Sociëteit Amsterdam blijft het gedachtegoed van SAIL Amsterdam springlevend en kan er gewerkt worden aan een sterk merk. De Sociëteit is actief binnen de Stichting SAIL Amsterdam en geeft ondersteuning aan de ontwikkeling van nautisch Amsterdam in de ruimste zin van het woord.

Leden van SAIL Sociëteit Amsterdam ondersteunen SAIL commercieel, professioneel en creatief. Lees meer op deze website over de SAIL Sociëteit en hoe u lid kunt worden.

 

SAIL Academy

Onderwijs vormt een zeer belangrijke schakel in de missie van SAIL Academy. Zonder onderwijs op zowel MBO- als HBO-niveau immers geen aanvoer van jong talent dat kan sprankelen, inspireren, vernieuwen, creëren, produceren, faciliteren, organiseren, ontvangen en meehelpen in zowel de voorbereidingen als de uitvoering van SAIL en aanverwante evenementen/activiteiten.

Naast stagiairs leveren onderwijsinstellingen ook projectgroepen vanuit minors, studenten voor onderzoeksopdrachten, vrijwilligers bij de voorbereiding en uitvoering, etc.

SAIL Academy en de scholen zoeken samen naar traditionele en nieuwe (onderwijs)vormen, aansluitend bij de criteria van desbetreffende opleidingen, om zoveel mogelijk passend en gemotiveerd talent vanuit een breed scala aan disciplines de kans te geven ervaring op te doen bij SAIL.

SAIL is zeer trots op en blij met haar onderwijspartners, de hofleveranciers van SAIL’s jong talent, die tevens tot de familie van SAIL behoren.

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok