020-2371688 info@sail.nl

SAIL VRIJWILLIGER

Stap jij aan boord bij het grootste nautische evenement van de wereld?

Registratiepagina

Welkom op de vrijwilligerspagina van SAIL Amsterdam 2020. Stap jij aan boord bij het grootste vrij toegankelijke nautische evenement van de wereld?

Functies

Tijdens SAIL Amsterdam 2020 zijn er verschillende functies waar jij deel van uit kan maken. Nieuwsgierig naar welke functies er zijn en wat ze betekenen? Klik dan op onderstaande functies.

> Algemene dienst
> Nautisch
> Productie
> Communicatie (incl. Social Media)
> Hospitality
> Chauffeur
> Liaison officier
> Publieksvoorlichting

Vrijwilligersdag van SAIL Amsterdam 2015

Vrijwilligerscafé tijdens SAIL Amsterdam 2015

Vrijwilligersplanning

Stap 1

Meld je aan als vrijwilliger voor SAIL Amsterdam 2020 (vanaf 26 augustus 2019)

Stap 4

Kom naar de teambuilding dag (juni 2020)

Stap 2

Kom naar een vrijwilligers-dag (zaterdag 14 of zaterdag 21 maart 2020)

Stap 5

Kom je kleding ophalen en de laatste informatie (dinsdag 11 augustus 2020)

Stap 3

Toewijzing van functie bij SAIL Amsterdam 2020 (mei 2020)

Stap 6

Maak samen SAIL Amsterdam 2020 tot een succes (12 t/m 16 augustus 2020)

Iets wijzigen?

Planningstool

Wil jij iets wijzigen in je registratieformulier? Dat kan! Onderaan in de e-mail die je hebt ontvangen, nadat je de registratie hebt ingevuld, staat een link waar je een verzoek kan doen tot het wijzigen van informatie, zie ‘’aanpassingen maken’’. Vervolgens krijgen wij dit verzoek binnen en laten wij je weten of de informatie is gewijzigd.

Heb je een vraag?

FAQ

SAIL Amsterdam 2020

Wat is SAIL Amsterdam 2020?

SAIL is een inspirerend, trotsmakend, vijfjaarlijks, nautisch evenement. Het is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland waarbij de Tall Ships, het varend erfgoed en alle andere schepen het hart vormen. Van 12 t/m 16 augustus komen schepen, bemanningen en bezoekers vanuit de hele wereld samen.
> aftermovie SAIL Amsterdam 2015

Wat is het thema van SAIL Amsterdam 2020?

SAIL Amsterdam 2020 verbindt de hele wereld. Het verbindt culturen doordat schepen, bemanningen en bezoekers vanuit de hele wereld samenkomen. SAIL toont ons daardoor een wereld in onderlinge verbondenheid waar grenzen kunnen worden verlegd en innovatie wordt beloond. SAIL is ook een groot feest voor alle inwoners van Amsterdam, voor Nederland en de rest van de wereld. En ook voor alle zakelijke gasten. Wij kunnen samen die gasten verwelkomen en het goede gevoel/beleving van #SAIL2020 meegeven.

Vrijwilliger zijn

Jullie zijn de belangrijkste ambassadeurs voor #SAIL2020. Als directe medewerkers van SAIL maak je iedere dag met iedere beslissing, iedere handeling én ieder extern contact het verschil. En daardoor zijn jullie onmisbaar voor het juiste gevoel en de juiste beleving voor alle gasten van SAIL Amsterdam 2020.

Wie kan zich aanmelden als vrijwilliger voor SAIL Amsterdam 2020?

Wij verwelkomen graag iedereen aan boord die enthousiast en gemotiveerd is om onderdeel te worden van het grootste nautische vrij toegankelijke evenement van de wereld en daar samen een succes van te maken. Er zijn wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

 • Iedere vrijwilliger moet minimaal 17 jaar oud zijn op 12 augustus 2020. Wanneer je 17 jaar oud bent op 12 augustus 2020 heb je toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig, graag contact opnemen met vrijwilligers@sail.nl. Ben je 18 jaar of ouder op 12 augustus 2020 hoef je niks te doen.
 • Iedere vrijwilliger moet minimaal 3 van de 5 dagen beschikbaar zijn tussen 12 en 16 augustus 2020
 • Iedere vrijwilliger moet aanwezig zijn op één van de vrijwilligersdagen (de keuze is zaterdag 14 maart 2020 of zaterdag 21 maart 2020). Op deze dag nemen we je mee in het verhaal en gevoel van SAIL Amsterdam 2020.
 • Iedere vrijwilliger is in staat om in het Nederlands te communiceren, Engels is geen pré maar wel wenselijk.
 • Iedere vrijwilliger moet zowel fysiek als mentaal gezond zijn om zijn/haar werk goed uit te voeren tijdens SAIL Amsterdam 2020. Wanneer je hierover twijfelt neem dan contact op met vrijwilligers@sail.nl.
Hoeveel vrijwilligers maken SAIL Amsterdam 2020 mogelijk?

De verwachting is dat we zo’n 2000 vrijwilligers nodig hebben. Ken jij iemand die nog geen vrijwilliger is maar dat wel wil worden? Deel dan deze pagina!

Wat zijn de stappen van een vrijwilliger van SAIL Amsterdam 2020?
Stap 1: Meld je aan als vrijwilliger voor SAIL Amsterdam 2020 (vanaf 26 augustus 2019)
Stap 2: Kom naar een vrijwilligers-dag (zaterdag 14 of zaterdag 21 maart 2020)
Stap 3: Toewijzing van functie bij SAIL Amsterdam 2020 (mei 2020)
Stap 4: Kom naar de teambuilding dag (juni 2020)
Stap 5: Kom je kleding ophalen en de laatste informatie (dinsdag 11 augustus 2020)
Stap 6: Maak samen SAIL Amsterdam 2020 tot een succes (12 t/m 16 augustus 2020)

Ik heb geen Nederlands paspoort, kan ik mij aanmelden?

Dat kan en wij vinden het leuk dat er mensen aanmelden met verschillende achtergronden, leeftijden en ervaringen. Als je een paspoort hebt uit een land van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland, dan kun je gewoon vrijwilligerswerk doen bij SAIL Amsterdam 2020. Heb je een paspoort uit een ander land, dan heb je een tewerkstellingsvergunning nodig. Neem in dat geval contact op met vrijwilligers@sail.nl .

Tot de landen uit de EER vallen: België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Hongarije; Ierland; IJsland; Italië; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta;  Nederland;  Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal; Roemenië; Slovenië; Slowakije; Spanje; Tsjechië; Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland); Zweden.

Als ik niet in Amsterdam woon, kan ik dan ergens overnachten?

Helaas kunnen wij als organisatie de vrijwilligers van SAIL Amsterdam 2020 niet van een slaapplek voorzien. Wij begrepen wel dat het lastig kan zijn al kom je van de andere kant van Nederland, daarom vragen we in de registratie aan alle vrijwilligers of ze in (de omgeving van) Amsterdam wonen en een slaapplekje over hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers die hierop ‘’ja’’ antwoorden kunnen we je wellicht in contact brengen met een desbetreffende vrijwilliger om bij diegene te overnachten. Zou je dat graag willen? Mail dan naar vrijwilligers@sail.nl. Wij kunnen hierin alleen niks beloven.

Worden mijn reiskosten vergoed?

Alleen de reiskosten gemaakt voor het bijwonen van de vrijwilligersdagen en de teambuildingsdag worden vergoed. Vergoeding is gebaseerd op € 0,19 per gereden kilometer of kosten gemaakt voor het OV. Tijdens de genoemde dagen kan hiervoor een declaratieformulier worden verkregen.

Aanmelden

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

Je kan je aanmelden totdat de vrijwilligerspoule vol zit. We zullen tijdig communiceren wanneer de poule (bijna) vol zit.

Waar meld ik mij aan als vrijwilliger?
Is het mogelijk om me met iemand anders samen aan te melden?

Nee dat kan niet. Wil je wel graag met een vriend/vriendin samen werken tijdens SAIL Amsterdam 2020? Vermeld dit dan bij ‘’opmerkingen’’ aan het einde van het registratieformulier en kies dezelfde voorkeursfuncties en dagen. We proberen jullie samen in te delen maar we kunnen niks beloven.

Over het registratieformulier

Wat houdt een coördinerende rol in?

Als je een coördinerende rol krijgt tijdens SAIL Amsterdam 2020 moet je minimaal 5 dagen beschikbaar zijn en ben jij hét contactpersoon tussen de organisatie en een groep vrijwilligers. We zullen voor alle coördinatoren een aparte bijeenkomst organiseren, meer informatie daarover volgt nog. Wanneer je aangeeft een coördinerende rol te willen hebben zullen wij contact met je opnemen voor een vervolggesprek.

Welke functies zijn er en wat houdt iedere functie in?
Wat is het minimaal aantal dagen dat ik moet werken?

3 dagen is het minimum, 5 dagen mag ook! Hoe meer dagen je meewerkt, hoe groter je betrokkenheid bij het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland: SAIL. En daarmee help je de organisatie van SAIL ontzettend!

Wat zijn de werkzaamheden in het voortraject?

In het voortraject hebben we bijvoorbeeld vrijwilligers nodig die de kledingpakketten gaan samenstellen voor alle andere enthousiaste vrijwilligers en vrijwilligers die zich willen inzetten voor het opbouwen van diverse SAIL locaties. Andere werkzaamheden zullen we nader bepalen. Als je graag al in het voortraject wilt helpen, geef dat dan aan in het registratieformulier. Dan zullen wij jou daarover informeren.

Wat zijn de werkzaamheden in het traject na SAIL?

In het traject na afloop van SAIL hebben we bijvoorbeeld vrijwilligers nodig om e.e.a. op te ruimen, af te bouwen of weg te brengen naar diverse locaties. Exacte werkzaamheden zullen we nader bepalen. Als je graag in het natraject wilt helpen, geef dat dan aan in het registratieformulier. Dan zullen wij jou daarover informeren.

Wat is een shift?

Een shift is een bepaald tijdsbestek waarin je aan het werk bent. De shift is of ochtend/middag of middag/avond. Afhankelijk van je functie en de locatie waar je werkt word je ingezet op een bepaalde shift. In het voorjaar van 2020 zal meer bekend worden over op welke shift je ingezet zal worden. Onze tip is om, de beschikbaarheid van dagen die je hebt aangegeven, volledig vrij te houden.

Waarvoor is een VOG vereist?

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Voor de omgang met bepaalde doelgroepen tijdens SAIL Amsterdam 2020 kan het zijn dat een VOG gevraagd wordt. Bijvoorbeeld bij het werken met kwetsbare mensen die begeleidt moeten worden. Dit is niet voor alle functies tijdens SAIL Amsterdam 2020 noodzakelijk.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Kijk voor de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy van SAIL Amsterdam hier.

De vrijwilligerstaken

Welke functies zijn er en wat houdt iedere functie in?

Klik hier voor een uitleg van de verschillende functies.

> Algemene dienst
> Productie
> Communicatie (incl. Social Media)
> Hospitality
> Chauffeur
> Liaison officier
> Publieksvoorlichting

Kan ik zelf kiezen welke functie ik krijg?

In het registratieformulier kun drie voorkeursfuncties aangeven. Op basis van jouw voorkeuren en ervaring(en) zullen wij je indelen op een functie. Wij streven ernaar om in mei 2020 de definitieve functie(s) bekend te maken.

Kan ik vrijwilliger zijn voor meerdere functies?

In principe niet. Wanneer dit wel het geval is, dan hoor je dat van ons.

Interviews & vrijwilligersdagen

Wanneer zijn de vrijwilligersdagen?

Zaterdag 14 of 21 maart zijn de eerste vrijwilligersdagen, dit zal overdag plaatsvinden. Omdat we je op deze dagen meenemen in het verhaal en het gevoel van SAIL is het verplicht om aanwezig te zijn bij één van deze twee dagen. In het registratieformulier kun je je voorkeur voor een dag aangeven. Naast deze twee dagen zullen we medio juni 2020 ook een teambuildingsdag organiseren. Waar, wanneer en wat de teambuilding dag precies inhoudt krijg je tijdig te horen.

Waar worden de vrijwilligersdagen georganiseerd?

Daar ontvang je tijdig informatie over.

Wanneer heb ik een sollicitatiegesprek?

Alle nieuwe vrijwilligers hebben een sollicitatiegesprek tijdens de vrijwilligersdagen. Dit om elkaar beter te leren kennen en om samen te bekijken of de functiekeuze die je hebt gemaakt bij je past.

Wat krijg ik terug voor het harde werken als vrijwilliger bij SAIL Amsterdam 2020?

Heel veel!

Allereerst word je onderdeel van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland en het grootste nautische event van de wereld. Als vrijwilliger stap je aan boord en ben je onmisbaar voor de realisatie van SAIL. Naast dat je nieuwe ervaringen op doet en nieuwe mensen leert kennen, ontvang je concreet:

 • Vrijwilligersdagen
 • Teambuildingsdag
 • Uniek kledingpakket
 • Eten & drinken tijdens je shift
 • Vrijwilligerscafé
 • Omvalfeest (eindfeest)
 • Dankbaarheid
 • Certificaat

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok