020-2371688 info@sail.nl

SAIL ACADEMY

Bij SAIL Academy gaat het om jouw talent!

Met SAIL komen niet alleen mensen, culturen en gemeentes samen, maar ook bedrijven en organisaties. Professionals uit verschillende vakgebieden die ons voor en achter de schermen helpen om SAIL te kunnen realiseren en tot een compleet succes te maken. We zijn trots op onze samenwerking met hen.

SAIL Academy verbindt en versterkt

SAIL Academy verbindt en versterkt jong talent, onderwijs en (partners van) SAIL om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij in samenwerking met onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeenten. 

Bij SAIL Academy gaat het om jouw talent!
 Bij sommige bedrijven gaat het er vooral om dat jij geschikt bent voor hen. SAIL Academy doet dat net even anders. Wij vragen je wat jij eigenlijk wilt. Wat vind jij belangrijk? Wat is je passie, wat wil je ontwikkelen en hoe vinden we aansluiting bij je studie? Op die manier verbinden we je met SAIL, maar ook met bedrijven of gemeenten die betrokken zijn bij SAIL. Zo heb jij straks een topplek om je talent verder te ontwikkelen en hebben zij het juiste toptalent.
Ben je jong talent en wil je jouw talent inzetten voor SAIL? Kom aan boord bij SAIL Academy!

Wil jij:

 

 • Komend (half) jaar al jouw talenten, leergierigheid en ambitie inzetten bij het uitvoeren van de geschetste werkzaamheden voor SAIL?
 • Een uniek evenement als SAIL op je CV zetten?
 • Je samen met andere talenten inzetten om SAIL tot een fantastisch succes te maken waar je trots op kunt zijn?
 • Vertel ons over jouw passies en talenten en hoe die passen bij de geschetste vacature en afdeling; vertel ons jouw verhaal. Je mag dit verhaal vertellen op elke manier die je maar wilt en liefst op een manier die bij je past. We laten de vorm waarin jij je aan ons wilt presenteren helemaal vrij. Houd alleen rekening met onderstaande criteria:
  • Het is zeker niet verplicht om een standaard sollicitatiebrief te sturen, we vinden het juist leuk als je een andere vorm gebruikt die weergeeft wie jij bent en wat je kan;
  • Wél vinden we het belangrijk om je CV te ontvangen (ook hierbij geldt: in een vorm/opzet die goed weergeeft wie jij bent);
  • Wij beoordelen op inhoud, de vorm geeft jouw persoonlijkheid weer;
  • Het is ook mogelijk dat jouw talent en bijdrage op een ander vlak ligt dan de studie die je volgt of gevolgd hebt, waarmee we willen zeggen dat studierichting voor ons niet alles bepalend is. Laat ons wel weten waar jouw talent en/of passie uit blijkt!
  • Houd er rekening mee dat het voor sommige vacatures nodig kan zijn om de zomer door te werken tot het einde van het evenement. Dit wordt tijdens het sollicitatiegesprek van de vacature uiteraard besproken.
Kom aan boord bij SAIL Academy! Mail margit@sail.nl met je CV, interesse of gewoon voor meer informatie.
Bellen mag ook: 06 41370431
Stages en (afstudeer)opdrachten

Vacature 1: Assistent SAIL Academy

Februari 2019

SAIL Amsterdam

SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland. Het evenement wordt iedere vijf jaar georganiseerd; tussen woensdag 12 augustus en zondag 16 augustus 2020 vindt de tiende editie van het evenement plaats.

Om te zorgen dat ook deze editie weer een groot succes wordt, zijn wij op zoek naar bijzondere, talentvolle mensen die de vertaalslag kunnen maken van schets naar werkelijkheid. Dit is een kans die je niet mag en kan laten liggen. Kortom, we kunnen jouw expertise goed gebruiken in ons team.

SAIL Academy

SAIL Academy is opgericht met het streven om ondernemers, maatschappelijke instellingen, jeugd en burgers in en rondom Amsterdam bij het evenement te betrekken. Een van de manieren waarop SAIL Academy dat nastreeft, is door veel jonge talenten in te zetten bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement dat in augustus 2020 plaatsvindt. Deze kunnen de komende 2 jaar op verschillende niveaus stage lopen of werken aan projecten, vrijwilliger worden of zelfs na hun studie (tijdelijk) aan het werk kunnen bij SAIL of één van haar partners.

Stagewerkzaamheden

Jouw werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het organiseren van alle brainstorms, voorbereidingen, bijeenkomsten, trainingen, voorlichtingen, wervingen, etc. voor SAIL Academy in samenwerking met de verschillende partners. Uiteraard zullen alle betrokkenen een eigen visie hebben, maar jij houdt bij het organiseren hiervan de lead.

Jouw taken zullen onder andere bestaan uit: plannen en organiseren van de verschillende brainstorms, betrokkenen stimuleren en motiveren om het meeste uit zichzelf te halen, kritisch analyseren of de geleverde content een juiste standaard heeft en evalueren van zowel de voortgang als de behaalde resultaten met de verschillende bijeenkomsten en deelnemers. Uiteraard heb je zelf ook de mogelijkheid om aan te geven wat jij altijd al eens zou willen doen.

Wat voor iemand ben jij?

Je hebt een passie voor mensen en ze in beweging krijgen, je bent een kei in en wordt helemaal enthousiast van organiseren, dingen voor elkaar krijgen, je kunt met allerlei soorten mensen op verschillende niveaus en van verschillende typen organisaties overweg en je bent niet bang om vragen te stellen, je hebt een scherpe geest, je bent creatief en oplossingsgericht.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou de mogelijkheid om het komend (half) jaar al jouw talenten, leergierigheid en ambitie in te zetten bij het uitvoeren van de geschetste werkzaamheden voor SAIL, ervaring op te doen in de dynamische omgeving van de evenementenbranche, een uniek evenement als SAIL op je CV te zetten en je samen met andere talenten in te zetten om SAIL tot een fantastisch succes te maken waar je trots op kan zijn.

Denk jij de perfecte match te zijn voor deze stage, en durf je het avontuur aan te gaan?

Stuur dan je CV met motivatiebrief, originaliteit wordt gewaardeerd, naar margit@sail.nl. Voor meer vragen kun je natuurlijk ook bellen naar 06-41370431.

_________________________________________

Vacature 2: Stagiaire Grafische vormgever – Creatieve DTP-er

Als grafische vormgever/creatieve DTP-er zal je werkzaam zijn bij SAIL Event Partners, op de afdeling marketing en communicatie. Hier zal jij je voornamelijk bezig houden met het verder ontwikkelen van de huisstijl voor het evenement, zodat SAIL zowel offline als online een consistente uitstraling heeft. Hiervoor moet in eerste instantie een huisstijlhandboek ontwikkeld worden. Daarnaast zullen er met steeds grotere regelmaat uitingen gemaakt moeten worden op basis van deze huisstijl.

Stagewerkzaamheden
 • bewaken en verder ontwikkelen van onze huisstijl;
 • opzetten van huisstijlhandboek voor SAIL Amsterdam 2020;
 • ontwerpen en versturen van de online nieuwsbrieven;
 • vormgeven van banners (en sliders) voor de website en (webshop);
 • opmaken van digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen;
 • opmaken van posts en advertenties voor social media;
 • ondersteunen bij fotografie en video.
Wat voor iemand ben jij?
 • je volgt een MBO/HBO opleiding gericht op grafische vormgeving/DTP en/of communicatie;
 • je hebt ervaring met photoshop, indesign en illustrator;
 • je hebt belangstelling voor webdesign en social media;
 • je bent communicatief sterk, creatief en een echte aanpakker;
 • je kunt goed zelfstandig werken, bent ondernemend en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
Wat bieden wij jou?
 • een veelzijdige, creatieve stage binnen een dynamische en informele omgeving;
 • begeleiding van een ervaren begeleider van SAIL Academy.
Denk jij de perfecte match te zijn voor deze stage en durf je het avontuur aan te gaan?

Stuur dan je CV met motivatiebrief, originaliteit wordt gewaardeerd, naar margit@sail.nl. Voor meer vragen kun je natuurlijk ook bellen naar 06-41370431.

Jong talent in beeld

Concept for a more diverse SAIL Amsterdam – International group Amarras

It was the year of 1568 when the Eighty Years’ War began. An era in which a lot of blood was shed, and countries were divided. A period in which no one could escape the authority of the Spanish Empire and the world would shiver and shake after only listening to stories about the legendary ships of Armada Invincible. A war domination..

The Peace of Münster, 371 years and (thankfully) some common sense later, Dutch-Spanish history would be written again. But this time, it would be a story about collaboration. Not in the previous frightening Armada Invincible- kind of way. No. This time it was the idealistic and creative Amarras setting sail to The Netherlands. Ready to knot cultures to concepts, contributing to society.

Three of our Amarras warriors: Andrea, Inez and Maria, find their roots in Madrid, Spain. The ladies study in different years of creative studies such as marketing. The others come from different areas of the Netherlands. Emma picked up her wonderful accent in Enschede and Kari was born in Gouda, known for the cheese. All of us share a passion for photography and, luckily, the same sense of humour. ‘Gezellig’ and ‘motivated’ are words we would use to describe our collaboration so far and we can’t wait to create a realistic, fun and most of all successful concept for SAIL Amsterdam 2020!

Together with the SAIL Academy we will be working on a concept which will connect young students and the elderly in Amsterdam. Our main goal is to have a more diverse SAIL Amsterdam than ever before. We believe in teamwork and the inclusion of people with less resources. SAIL Amsterdam is an amazing event where everybody can learn about the different cultures and the beauty of the nautical world and therefore many more people deserve to know about the event!

Creatieve ondersteuning SAIL Academy – Yonca Basaran

Een zee heeft geen wegen, zo voelde mijn leven ook. Een zee aan mogelijkheden, mijn lichaam als schip die geen idee had welke kant die op moest gaan. Door me aan te melden voor meerdere vrijwilligersbaantjes en deze uit te oefenen heb ik grenzen gekregen in mijn zee.   SAIL is in mijn familie een erg bekend event en ik heb dus ook meerdere edities meegemaakt. Nu is het punt dat SAIL mij de kans geeft om een draai aan mijn stuur te geven, om mijn weg te maken op de grote, wilde, woeste maar ook kalme, vredige en krachtige zee.

‘Ook al zie je een schip achter de horizon verdwijnen, dat betekent niet dat hij er niet meer is.’  Dit citaat stond op de rouwkaart van mijn lieve oma, die ook al liefde voor de zee had. Dit citaat is de hoofdlijn van mijn leven.

Je kunt als schip alle kanten op, je hebt geen idee wat er onder je zit, je weet niet wat je kan verwachten en toch moet je zorgen dat je op een bestemming terecht komt en er is niemand verantwoordelijker dan jij, want jij bent de kapitein van je eigen schip. Mijn ambitie is heel simpel: mijn bestemming vinden.

Ik geniet nou eenmaal van de zee en ik vertrouw erop dat mijn schip de stormen kan overleven, daarom geniet ik van de reis naar mijn bestemming.

SAIL Academy geeft mij de verrekijker om naar mijn mogelijke bestemmingen te kijken. Hier ben ik ze dan ook ontzettend dankbaar voor. Zij geven mij de ruimte om mijn eigen weg te maken en ik zal hiervoor mijn zeilen uitgooien.

Geloof in wat je nog niet ziet, vergeet niet wat je hebt gezien.

Project Social Media – Leerbedrijf Rookie

Wij zijn Maaike, Maartje, Isa, Anna, Hind en Felipe, ofwel “The Next Stop”, een kleine startup van studenten. Wij studeren Media & Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Door onze gedeelde interesse voor het organiseren van evenementen zijn wij als groep bij elkaar terecht gekomen. Nu eenmaal in het tweede jaar beland is het de bedoeling dat we voor echte opdrachtgevers gaan werken.

Wij kregen de mogelijkheid om uit enkele opdrachten te kiezen, waaronder SAIL Amsterdam. Twijfel was er niet, we wilden unaniem deze uitdaging bij SAIL aan gaan. Sommigen van ons hebben al ervaring met marketing omtrent evenementen, anderen willen er graag over leren.

Om voor een grote opdrachtgever als SAIL te werken lijkt ons een geweldige kans om ervaring op te doen in de praktijk. We zijn er zeker van dat we met een mooi plan komen om meer aandacht te trekken voor de sociale media van het evenement. Wij denken dat we onze creativiteit hierin kwijt kunnen en veel gaan leren tijdens de uitvoering van deze opdracht. We zijn SAIL erg dankbaar voor deze kans en zullen alle ervaringen meenemen in de toekomst.

Mijn naam is Felipe Peters, ik ben 18 jaar en woon in Leiden. Ik heb super veel zin om betrokken te zijn bij SAIL Amsterdam, aangezien dit een groot evenement is.

Mijn naam is Maaike de Boer, ik ben 21 jaar en woon in Obdam. Zelf heb ik al veel ervaring in het organiseren van evenementen en ik vind het een van de leukste dingen om te doen. SAIL is voor mij een perfecte nieuwe uitdaging. Ik hoop tijdens deze periode nog meer te leren over het organiseren van evenementen.

Mijn naam is Hind Anaflous en ik ben 20 jaar. In het weekend woon ik in Enschede en doordeweeks in Utrecht. Ik kijk erg uit naar mijn samenwerking met SAIL en ben ervan overtuigd dat dit een ervaring zal zijn die ik nooit ga vergeten!

Mijn naam is Isa Kroon, ik ben 20 jaar en woonachtig in Arnhem. Mijn passie ligt bij het organiseren van evenementen, omdat een mooie ervaring meer zegt dan 1000 woorden!

Mijn naam is Maartje Kortekaas, ik ben 22 jaar en woonachtig in Noordwijkerhout. Sinds kleins af aan ben ik op het water te vinden op de boot van mijn ouders. Daarnaast heb ik een passie voor het organiseren van evenementen. Toen wij op school de kans kregen om een opdracht voor SAIL uit te voeren hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik hoop in dit project mijn verschillende passies samen te voegen en op die manier mijn steentje bij te dragen aan SAIL Amsterdam 2020.

Mijn naam is Anna, ik ben 21 jaar en woonachtig in het kleine maar fijne Landsmeer. Al sinds ik klein ben bezoek ik SAIL met familie of vrienden. De sfeer die er hangt, de prachtige schepen en het feit dat het maar eens in de vijf jaar wordt gehouden maakt dat ik er echt een dagje vrij voor maak om dit te kunnen meemaken. Om er nu betrokken bij te zijn lijkt me echt geweldig!

Assistent A Bunch of Choices – Lu Morais

In oktober 2012 zette ik koers naar Nieuw-Zeeland. Mijn plan was om een tussenjaar te nemen en een jaar rond te reizen nadat ik de middelbare school had afgerond. Eén jaar werd langzaam drie jaar en eindelijk keerde ik terug naar de lage landen voor een paar maanden.

Toen ik eindelijk terug was had ik geluk, want tijdens mijn verblijf in Amsterdam was de aanloop van SAIL Amsterdam 2015 in volle gang bezig. Ik wilde me graag aansluiten bij SAIL Academy 6 weken voordat SAIL Amsterdam 2015 van start ging, omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in de evenementenbranche en ik daar graag ervaring in wilde opdoen.

 

Al sinds ik jong ben plan ik mijn eigen verjaardagen en nu vind ik het leuk om uitjes met vrienden te organiseren. De afgelopen 6 jaar heb ik vooral in de horeca gewerkt en ben uiteindelijk in de cafés en restaurants waar ik werkte feestjes die daar plaatsvonden gaan plannen.

Nu, 3 jaar later ben ik weer terug van weggeweest. Hoewel SAIL Amsterdam 2020 nog vrij ver weg is zijn we al druk bezig met de organisatie hiervan en ik voel me bevoorrecht dat ik hier weer een rol in de SAIL Academy mag en ga spelen.

Project jubileumeditie – Izla, Dyonne, Jennemie en Sade

‘The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams’- Eleanor Roosevelt.

 

Wij zijn vier meiden die streven om onze dromen na te leven in de entertainmentindustrie, daarom hebben wij ervoor gekozen om Creative Business te studeren aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Wij zijn vier totaal verschillende meiden die in verscheidene plekken in Nederland zijn opgegroeid met verschillende cultuur achtergronden. Het is voor ons een spannende uitdaging om deze opdracht uit te voeren voor SAIL. Wij kijken heel erg uit naar deze samenwerking.

 

Mijn naam is Izla Kara, 20 jaar en ik woon in Hilversum. Ik heb een grote passie voor de entertainmentindustrie. Door mijn creatieve en open-minded denkwijze verzin ik snel nieuwe ideeën en los ik gemakkelijk problemen op.

Mijn naam is Jennemie Boateng, 22 jaar en ik woon in Haarlem. Dansen en modellenwerk is een groot deel van mijn leven. Ik wil mij graag ontwikkelen, daarom wil ik mij verdiepen in deze industrie en van mijzelf een merk maken.

Mijn naam is Dyonne Dekkers, 18 jaar en ik woon in Amersfoort. Ik heb veel interesse in de wereld van event management. Ik ben erg gemotiveerd en tijdens de uitvoering van deze opdracht voor SAIL hoop ik mijn event-talent uit te breiden en een toevoeging te zijn voor de organisatie.

Mijn naam is Sade Delisi, 18 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben een erg sociaal en spontaan persoon die het graag wil maken in het leven. Sinds kleins af aan had ik al veel te maken met muziek en entertainment en ik hoop dat ik daar in de toekomst veel mee kan bereiken.

Opdracht jubileumeditie – Femmy en Denise

Wij zijn tweedejaars Leisure & Events Management studenten aan de Hogeschool Inholland Diemen. Via een voorlichting van René Blom zijn we bij SAIL Amsterdam terecht gekomen. Na een persoonlijke meeting zijn wij erg enthousiast geworden en meteen gaan brainstormen over wat wij voor SAIL kunnen betekenen.

De komende tijd zullen wij de archieven in duiken om beeldmateriaal te verzamelen voor de 10e editie. Door middel van het beeldmateriaal willen wij een zo goed mogelijk beeld geven hoe SAIL de afgelopen 45 jaar is veranderd.

 

Mijn naam is Denise Anthonie (links), ik ben 23 jaar. Als ik mijn opleiding heb afgerond wil ik graag in de Leisure industrie werken. Ik vind het belangrijk dat ik mensen een fijne tijd en een welkom gevoel kan geven. Voordat ik hieraan toe ben wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen, om te kijken wat ik nou echt tof vind om te doen. Als eerste moet ik gaan kijken waar ik in het derde jaar van mijn opleiding stage wil gaan lopen.

Mijn naam is Femmy Frühling (rechts), ik ben 22 jaar. Ik wil dit schooljaar zoveel mogelijk ontdekken binnen het werkveld van mijn opleiding, om zo voor het derde schooljaar een stage te vinden die goed bij mij past. Iets wat ik al zeker weet is dat ik dit graag in het buitenland wil doen, alleen waar precies weet ik dan weer niet. Ook streef ik ernaar om de Study Abroad te gaan doen om zo nog meer te kunnen ontdekken. Ik vind het erg leuk dat ik de kans heb gekregen om deel uit te maken van SAIL Amsterdam en ben hier dan ook met een goed gevoel aan begonnen.

Project jubileumeditie – Christian, Aron, Stefan, Tess

Wij zijn een groep sociale studenten van de opleiding Creative Business die aan de Hogeschool Inholland Haarlem studeren en wij zijn stuk voor stuk gemotiveerd om het beste uit onze schoolcarrière te halen. Wij zijn bereid om daar veel tijd in te steken en zijn niet bang om wat meer moeite te doen om net dat beetje extra te bereiken.

Mijn naam is Christian Sluik, ik ben bij de opleiding Creative Business terecht gekomen vanwege mijn interesse in de entertainmentindustrie, vooral de wereld van muziek spreekt mij erg aan. Ik hou van uitdagingen en heb zin om deze studie met beide handen aan te pakken.

 

Ik ben Aron Homan, een zeer gemotiveerde student. Mijn interesse in evenementen komt doordat ik zelf vaak naar festivals ga en omdat ik van socializen hou. Mijn grootste droom is het enorm te gaan maken binnen deze branche, ook al moet ik daar dan hard voor werken!

Mijn naam is Stefan van Wijk. Ik studeer nu aan de hogeschool Inholland in Haarlem met als opleiding MEM. Ik ben erg spontaan, leergierig en vind het leuk om in een team samen te werken. Verder doe ik aan hockey en besteed ik mijn vrije tijd graag met vrienden.

Mijn naam is Tess van Hulst. Stilzitten kan ik niet, ik ben altijd met 20 dingen tegelijk bezig. Het liefst ben ik bezig met nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen op zoveel mogelijk vlakken. Voor nu wil ik graag zoveel mogelijk leren over deze branche. Om uiteindelijk met veel plezier en succes aan de slag te kunnen gaan.

Samen vormen wij een projectgroep en voeren wij een project uit voor SAIL Amsterdam. Wij zijn bezig met het bedenken hoe de organisatie van SAIL binnen het programma van SAIL Amsterdam 2020 aandacht kan schenken aan hun jubileum.

Afstudeeronderzoek varend erfgoed – Arianna Storoni

Mijn naam is Arianna Storoni, ik ben 22 jaar oud en zoals jullie kunnen zien aan mijn naam ben ik half Italiaans. Na mijn Havo heb ik één jaar Facility Management gestudeerd aan de HU in Amersfoort, maar ben ermee gestopt omdat het niet bij mijn wensen aansloot. Nu studeer ik Leisure Management aan de hogeschool Inholland te Diemen, richting Leisure Management. Ik heb voor deze studie gekozen door de verhalen van een collega die deze studie volgde in Breda.

Naast mijn studie werk ik voor diverse DMC’s gericht op cruise- en de farma industrie, waarbij ik de transfers coördineer op Schiphol, logistieke assistentie bij congressen verleen en werk in de hospitality bij de PTA (Passengers Terminal Amsterdam). Ik vind het werk dat ik doe erg boeiend omdat geen één dag hetzelfde is en ik mensen vanuit de hele wereld ontmoet.

Op het moment ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie bij Stichting SAIL Amsterdam en doe ik onderzoek naar hoe de schippers van het varend erfgoed beter betrokken kunnen worden bij het evenement SAIL Amsterdam 2020. Ik word tijdens dit traject begeleid door Aart Hiemstra die zich bezighoudt met de nautische zaken bij en tijdens het evenement. Mijn scriptie duurt een half jaar met uitloop tot een jaar, maar mijn doel is om het binnen het eerste half jaar af te ronden.

Zoals veel mensen al weten wat ze willen gaan doen na hun studie ben ik totaal het tegenovergestelde. Ik weet niet in welke sector ik werkzaam wil zijn of dat ik een Master wil gaan volgen. Mijn droom is om eerst met vriendinnen of mijn vriend voor een periode te gaan reizen en mijn ervaringen te delen via een blog. Daarnaast zou ik graag in verschillende landen seizoenswerk willen doen om zo diverse ervaringen op te doen en nieuwe culturen te leren kennen. Ook ben ik ervan overtuigd dat reiservaring je kan helpen met verdere keuzes in het leven.

Mijn ontdekkingsreis – Lisanne Nankman

Ik vind het heel leuk om naar evenementen te gaan, hier word ik heel vrolijk van. Daarnaast heb ik een passie om mensen het naar hun zin te maken en leuke evenementen/activiteiten/vakanties te organiseren. Dat is de reden dat ik de studie Leisure Management ben gaan doen aan de Hogeschool Inholland in Diemen.
Mijn naam is Lisanne Nankman, 20 jaar oud en woonachtig in Amsterdam Noord. Ik kom oorspronkelijk uit Kampen en hier wordt ook elke vier jaar een Sail-evenement georganiseerd. Wij kennen SAIL Amsterdam in Kampen in het klein en dat is niet te vergelijken met het evenement in Amsterdam.

 

Ik begin nu met mijn derde jaar van mijn opleiding en in dit jaar hoort een eerste stage. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik mijn stage mag lopen bij een organisatie als SAIL Amsterdam. Ik ga stage lopen bij de afdeling hospitality en ik ga assisteren bij het ontwikkelen van hospitality-arrangementen. Na twee jaar flink in de boeken te hebben gezeten ben ik heel erg benieuwd hoe het voorbereiden en organiseren als zo’n groot evenement als SAIL Amsterdam in de praktijk gaat, in aanloop naar 2020.
Ik heb heel erg zin om te starten met mijn stage in september. Ik stap er met een open mind in en ik hoop veel te leren van de mensen die in deze organisatie werken.

Werk maken van mijn hobby – Silvie Tromp

Mijn naam is Silvie Tromp, ik ben 19 jaar jong en ik studeer Leisure & Events Management aan de Hogeschool Inholland. Sinds jongs af aan heb ik al graag de controle en dit uitte zich in het organiseren van diverse uitjes voor mijn familie en vrienden. Ik merkte dat ik plezier had in het organiseren en ik hier graag iets mee wou doen. Na de Havo besloot ik dan ook om met mijn huidige opleiding te gaan beginnen. De eerste twee jaar heb ik met plezier doorlopen. Nu zit ik alweer in mijn derde jaar en mag ik stage lopen bij het grootste nautische publieksevenement van Nederland!

 

Toen ik over de stageplaats bij SAIL Amsterdam hoorde was ik meteen erg enthousiast en besloot ik om direct te solliciteren. De overgang van het organiseren van kleine uitjes naar het meehelpen bij de organisatie van zo een groot evenement is een uitdagingen die ik graag aan ga.

Mijn droom is om later zelf een groot evenement te organiseren. In welke branche ik dit zou willen doen, ben ik nog aan het ontdekken. De kans die ik krijg bij SAIL Amsterdam is een fantastische stap richting het najagen van deze droom. Ik kijk er heel erg naar uit om bij Stichting SAIL Amsterdam ervaring op te doen.

Van student naar jonge professionele leisure manager – Guido Meinsma

“Door in opdracht van SAIL te werken bouw je ervaringen en netwerken op die je meeneemt voor de rest van je leven. Ze laten mij vrij hoe ik alles regel maar blijf altijd in overleg met SAIL”.
Guido Meinsma (26 jaar) is vierdejaars student Leisure Management aan de hogeschool Inholland in Diemen. De opleiding leidt hun studenten op tot professionele leisure manager. Dat houdt in dat de studenten worden opgeleid tot ‘‘onderzoekende en ondernemende vrijetijdsprofessionals, gespecialiseerd in het creëren van leisure-belevenissen in de grote stad.” Leisure-belevenissen zoals SAIL Amsterdam of festivals.

 

In opdracht van SAIL verricht Guido een afstudeeronderzoek (scriptie) naar het vrijwilligersbeleid van SAIL met betrekking tot de wensen en behoeften van potentiële jonge vrijwilligers. Daarvoor gaat hij de potentiële jonge vrijwilligers enquêteren en mensen interviewen die verstand hebben van vrijwilligersbeleid. Uit de analyses komen data die gebruikt gaan worden voor het ontwikkelen van een verbeterd vrijwilligersbeleid. Deze kan SAIL als blauwdruk gebruiken bij het werven en behouden van de vrijwilligers voor SAIL 2020.
Aan ambities en dromen heeft Guido geen gebrek. Zijn ambitie is om betekenisvolle belevenissen te creëren. Met de belevenissen wil hij de bezoekers onderdompelen in het verhaal van de belevenis waardoor ze in een trance komen en geen weet hebben van de tijd en de omgeving. Ook wil hij met zijn kennis waarde toevoegen aan de belevenis. Zijn droom is dan ook om een grootschalig festival of evenement te organiseren.
Uiteindelijk wil Guido zich opwerken tot een organisator van grote festivals door eerst kleinere evenementen of festivals te organiseren. Daarbij wil hij in zijn beginjaren veel ervaringen opdoen en netwerken.

Authentic bold wave! – Estrella Brand

We willen allemaal iets achterlaten in deze wereld, ‘eternal’ zijn, zodat we zullen worden herinnerd wanneer we doodgaan (en dat gaan we uiteindelijk…). We willen het gevoel creëren dat wanneer deze tijd komt, het niet allemaal voor niets was, maar dat we iets hebben betekend. Of zo. Vier van mijn grootste passies zijn zeilen, fotografie, reizen en schrijven. Deze combinatie lijkt voor mij de manier om ‘eternal’ te worden. Een verhaal vertellen wat, als ik het niet vertel, misschien nooit verteld zou worden. Ik wil verhalen vertellen, vertalen, verduidelijken om anderen te helpen met ‘eternal’ worden en mezelf deze status ook maar meteen gunnen.

Ik ben Estrella Brand, 24 jaar, de zoveelste wereldreizigster, beroepsmatig zeilster over de hele wereld met een passie voor spontaniteit, cultuur, fotografie, journalistiek, media, surfen en verder bijna alle sporten die te bedenken zijn.

 

Ik geloof in leren door doen en leren van de experts binnen een vakgebied. Door mijn passie voor verhalen vertellen en vertalen naar een eigen beeld, naar fotografie of woorden, probeer ik onverwachte en bijzondere verbindingen te leggen. Bij SAIL en SAIL Academy heb ik een kans gekregen om een van de mooiste verhalen te vertellen. Het is niet alleen maar een heel dynamisch en leerzame organisatie; het is meer dan dat. De glinstertjes in mijn ogen elke avond na werk verklappen mijn binding met en enthousiasme over de organisatie en het evenement. Al mijn grootste passies komen hier samen.

Voor een greep uit mijn foto’s en beeld op de wereld, nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen op mijn website: www.estrellabrand.com.

“If you say that getting money is the most important thing. You’ll be doing the things you don’t like doing in order to keep on living, that is to keep on doing the things you don’t like doing. Which is stupid.”
Alan Watts.

Fair winds,
Estrella Brand

Sponsoruitdagingen voor SAIL – Yoshka Vukkink

Opleiding: Bachelor Business Administration aan de Hogere Hotelschool Den Haag vestiging Den Haag – vierdejaars student, afstudeerstage + onderzoek
Stage tijd: 6 maanden

Functie/afdeling: Assistant Event Manager (deel van Tall Ship Collective en Sponsoring), maar all-round inzetbaar, dus Assistant Event Manager covert dat wel.

Hoe ik bij SAIL Amsterdam 2020 kwam.. ik ging weg uit Scheveningen voor mijn afstudeerstage periode en moest daarom het huis opzeggen waarmee ik met 3 andere dames de afgelopen 2 jaar woonde. De dochter van Mitra van Raalten (directeur Stichting SAIL Amsterdam) wilde erg graag het huisje gaan huren en zo kwam Mitra bij mij thuis langs om het huis te bekijken. Na de rondleiding vertelde ze dat ze de directeur is van SSA en zo kwam ik met haar in gesprek over een eventuele stageplek bij SAIL Amsterdam 2020. Daarna ging het balletje rollen.

SAIL Amsterdam 2020 is een unieke stageplek omdat het zich maar één keer in de vijf jaar afspeelt. Daarom is het een eer om erbij betrokken te zijn en mee te helpen om het evenement weer op te zetten voor 2020. Het begint met een klein team waar brainstormen en het werven van mensen zich ontwikkelt en eindigt met een man of 50-60 (of nog wel meer) die hard bezig zijn alle puntjes op de “i” te zetten.

Ik ben nu deel van de eerste fase waar brainstormen key is en dit geeft mij de kans te leren van ervaren experts op verschillende gebieden.

Mijn afstudeeronderzoek zal zich focussen op het onderzoeken naar de relatie tussen SAIL Amsterdam 2020 en multinationals met betrekking tot sponsoring en hoe dit het beste kan worden onderhouden.

ROC van Amsterdam

Bijna 500 studenten bij SAIL Amsterdam 2015
Er werkten rond de vijfhonderd studenten van verschillende beroepsopleidingen van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland mee aan SAIL Amsterdam 2015. Zij vonden een bijzondere en uitdagende stage of leerwerkplek via SAIL Academy.

De studenten aan het werk

Een aantal studenten was al maanden van tevoren in touw tijdens de voorbereidingen van het evenement, zoals Sam van Saarloos, student evenementenorganisatie. Sam was vrijwilligerscoördinator en regelde onder meer de vrijwilligersdagen, waarop ruim 700 vrijwilligers instructies kregen voor hun taken tijdens SAIL Amsterdam 2015.
Tijdens SAIL Amsterdam 2015 zetten alle 250 studenten van de opleiding Toezicht & Veiligheid zich in om het evenement voor bezoekers prettig en ordelijk te laten verlopen. Verder spanden studenten van Horeca&Facilitair zich op verschillende locaties in voor een schoon en gastvrij SAIL Amsterdam 2015.
Op het NDSM-terrein waren bouw- en techniekstudenten van het ROC van Amsterdam aanwezig op het Amsterdam Maker Festival: studenten van verschillende opleidingen toonden daar in ‘labs’ hun skills. Een team van Bouw en Techniek maakten daar bijvoorbeeld een boot voor een race op het IJ.

Over het ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) werken nauw samen. Het ROCvA heeft negen MBO Colleges: in Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen en Hilversum. Het ROC van Flevoland heeft twee MBO Colleges, in Lelystad en Almere. Elk MBO College biedt verschillende beroepsopleidingen aan die goed bij elkaar passen. Elke opleiding heeft een herkenbare plek met een eigen sfeer binnen het gebouw. Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding maken wij werk van het talent van onze studenten. Daar hoort een uitstekende stage of leerbaan bij, want we werken samen met (top) bedrijven. SAIL past daar bij!

Meer info?

www.rocva.nl

www.rocvf.nl

De MBO Colleges van het ROC van Amsterdam

Hogeschool Inholland

SAIL Amsterdam 2015 en de samenwerking met SAIL Academy was voor de ruim 100 studenten van Hogeschool Inholland die een bijdrage mochten geven aan het evenement een fantastische ervaring. Gedurende de maanden voorafgaand aan het evenement hebben de studenten op een inspirerende stageplek ervaring opgedaan. Daarnaast gaven studenten aan dat ze naast ervaring de mogelijkheid hebben gekregen een netwerk op te bouwen, extra trainingen hebben gevolgd  en een evenement van papier hebben laten transformeren naar een 3D-versie.

Afgelopen editie hebben studenten van de opleidingen Communicatie, Facilitair Eventmanagement, Facility Management, Vrijetijdsmanagement en Media & Entertainment Management een mooie bijdrage aan SAIL Amsterdam 2015 mogen leveren. De studenten hebben hun talenten kunnen inzetten om van SAIL 2015 een succes te maken. Voor veel studenten smaakte het naar meer.

SAIL is voor Hogeschool Inholland en haar studenten een prachtig evenement om theorie en praktijk samen te brengen. Studenten zullen in de voorbereiding of tijdens SAIL hun opgedane kennis door middel van een stage, minoropdracht of afstudeeropdracht toepassen.

Meer informatie over Hogeschool Inholland: www.inholland.nl

Behaalde resultaten

Hieronder leest u de resultaten van de inzet van jong talent in aanloop naar en tijdens SAIL 2015.

Van april 2014 tot aan SAIL Amsterdam 2015: 281

43 jonge talenten als individu gedurende 3 maanden of meer: 
Op kantoor van SAIL of bij partners van SAIL: starters/trainees, stagiairs en afstudeerders, het grootste deel (voormalig) HBO-studenten, maar ook 6 MBO-studenten en 1 WO-student.
16 jonge talenten als team van GNR8:
Mix van MBO- en HBO-studenten die stage liepen bij leerwerkbedrijf GNR8 (voor films, foto’s reportages)
67 jonge talenten verdeeld over 11 projectgroepen:
43 HBO-studenten, 5 MBO-studenten, 5 HAVO-leerlingen en 14 werkloze jongeren uit Amsterdam
125 jonge talenten als klas met gezamenlijke opdracht:
Allen MBO-niveau
30 jonge talenten als tijdelijke ondersteuning gedurende 1 of enkele dagen:
29 MBO en 1 HBO niveau

Tijdens SAIL Amsterdam 2015: 543

295 jonge talenten als servicemedewerkers ter ondersteuning van de beveiliging:
Studenten van ROCvA Veiligheidscollege, div. opleidingen (275) en ROCvF Veiligheidscollege (20)
150 jonge talenten als eco-teams 
Studenten van ROCvA facilitaire dienstverlening
55 jonge talenten als hosts/hostesses 
Studenten van ROCvA hotelschool & toerisme (50) en ROCvA airport/stewardess (5)
22 jonge talenten ingezet op diverse vrijwilligerstaken, zoals publieksvoorlichting, teamleiders eco-teams, hosts/hostesses, promotie, communicatie, ondersteuning productie 
Jonge talenten en studenten van verschillende niveaus en disciplines
15 jonge talenten als “reporters” voor communicatieteam
Mix van MBO- en HBO-studenten
6 jonge talenten ter ondersteuning van crew party 
Werkloze jongeren deelnemend aan project B-Challenged

Founders

De founders van SAIL Academy hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit een heldere visie verbinden zij jong talent met (partners van) SAIL. Hoe zij waarde toevoegen aan de toekomst van zowel jongeren als bedrijven, vertellen zij zelf.

Margit Bosch

Margit Bosch helpt SAIL en de partners van SAIL eventvraagstukken juist te formuleren, zodat ze aansluiten op de belevingswereld van jong talent, passen binnen de competenties van het onderwijs, maar ook aansluiten op de behoeften van SAIL of de partners van SAIL.
‘Haal het beste uit jezelf.’ Dat is mijn motto.

Door 12,5 jaar ervaring in het hoger onderwijs weet ik dat jonge mensen er pas achter komen hoe en waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen, als ze eerst het leven “proeven” door te werken, te reizen en/of stages te lopen.

Tegelijkertijd zie ik onderwijs en bedrijfsleven kampen met de vraag hoe zij het beste uit (jong) talent – en soms ook uit zichzelf – kunnen halen, maar ook met welk talent het beste matcht met hun organisatie.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden en culturen te inspireren en te versterken om het beste uit zichzelf te halen. Dat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf A Bunch of Choices, maar nu dus ook vanuit SAIL Academy.”

Mail margit@sail.nl

René Blom

René Blom is de verbinder, aanjager en motivator. Bij SAIL Academy zorgt hij ervoor dat alle betrokken partijen zoveel mogelijk op één lijn komen en blijven.
‘Etaleer schoonheid.’ Dat is mijn motto.

Mijn jarenlange ervaring binnen de evenementenbranche, het onderwijs en mijn bedrijf Listo Events heeft mij doen inzien dat het niet vanzelfsprekend is dat je je kunt omringen met louter en alleen nieuwsgierige, gemotiveerde en ambitieuze jongeren. Maar ze zijn er volop!

SAIL Academy biedt deze jongeren een podium waar het talent tot leven komt en alle ruimte krijgt.
Mijn missie is om dit jonge talent te etaleren, zichtbaar te maken naar de buitenwereld toe en op die manier een bijdrage te leveren aan een verdere stap in hun professionele carrière.

Deze kanjers werken aan diverse SAIL-gerelateerde vraagstukken waarbij wij ze begeleiden om tot een succesvol resultaat te komen. Hierdoor ontstaat een team van gedreven mensen die hun passie volgen.
Mijn rol als verbinder, aanjager en motivator zal bijdragen om er een zichtbaar en hecht team van te maken – ieder met een eigen verhaal en een eigen prestatie – dat er voor de volle 100% voor gaat. Kortom, een team om trots op te zijn!”

Mail rene@sail.nl

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok