020-2371688 info@sail.nl

SAIL ACADEMY

Bij SAIL Academy gaat het om jouw talent!

Bij SAIL Academy gaat het om jouw talent! We bieden daarom allerlei stagevacatures en afstudeermogelijkheden aan waarbij jij de kans krijgt om te groeien en je te ontwikkelen. Naast onze wensen en criteria, kijken we ook naar wat jij belangrijk vindt: wat is je passie, wat wil je ontwikkelen en hoe vinden we aansluiting bij je studie? Op die manier verbinden we je met SAIL, maar ook met bedrijven of gemeenten die betrokken zijn bij SAIL. Zo heb jij straks een topplek om je talent verder te ontwikkelen en hebben zij het juiste toptalent.

Ben je jong talent en wil je jouw talent inzetten voor SAIL? Kom aan boord bij SAIL Academy!

WIL JIJ:

  • Komend (half) jaar al jouw talenten, leergierigheid en ambitie inzetten bij het uitvoeren van de geschetste werkzaamheden voor SAIL?
  • Een uniek evenement als SAIL op je CV zetten?
  • Je samen met andere talenten inzetten om SAIL tot een fantastisch succes te maken waar je trots op kunt zijn?

Vertel ons over jouw passies en talenten en hoe die passen bij de geschetste vacature en afdeling; vertel ons jouw verhaal. Je mag dit verhaal vertellen op elke manier die je maar wilt en liefst op een manier die bij je past. Naast jouw motivatie ontvangen we ook graag jouw CV.

 
Kom aan boord bij SAIL Academy! Mail margit@sail.nl met je CV, interesse of gewoon voor meer informatie.
Bellen mag ook: 06 41370431
ROC van Amsterdam - ROC van Flevoland

Zo’n 500 studenten van het ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland gaan een bijdrage leveren aan SAIL Amsterdam 2020. Niet alleen tijdens het evenement, maar ook al ruim daarvoor in de voorbereiding. Om zo goed mogelijk te kunnen worden opgeleid verruilen de studenten het klaslokaal tijdelijk voor het kantoor van SAIL. Zo worden de studenten opgeleid daar waar het gebeurt. De nieuwe samenwerking voor SAIL Amsterdam 2020 past bij het streven van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland om theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Het biedt de studenten de mogelijkheid om zich maximaal te ontwikkelen en ze een podium te bieden om hun talenten te etaleren. Ook in 2015 leverden de studenten van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland al een bijdrage aan dit grootschalige evenement.

 

DE STUDENTEN AAN HET WERK

De kick-off van SAIL is het eerste evenement dat mede door studenten wordt georganiseerd. Verder helpen zij onder andere bij het bedenken van excursies voor bemanningsleden van de Tall Ships en nautische programma’s. Tijdens SAIL worden de studenten op verschillende locaties ingezet als hospitality- en servicemedewerker. Ook de rondleidingen voor de bemanningsleden van de schepen worden door de studenten verzorgd.

 

OVER HET ROC VAN AMSTERDAM – ROC VAN FLEVOLAND

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) werken nauw samen. Het ROCvA heeft negen mbo-colleges: in Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen en Hilversum. Het ROC van Flevoland heeft drie mbo-colleges, één in Lelystad en twee in Almere. Elk mbo-college biedt verschillende beroepsopleidingen aan die goed bij elkaar passen. Elke opleiding heeft een herkenbare plek met een eigen sfeer binnen het gebouw. Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding maken wij werk van het talent van onze studenten. Daar hoort een uitstekende stage of leerbaan bij, want we werken samen met (top) bedrijven. SAIL past daar bij!

Meer info?

www.rocva.nl

www.rocvanflevoland.nl

Hogeschool Inholland

SAIL Amsterdam 2015 en de samenwerking met SAIL Academy was voor de ruim 100 studenten van Hogeschool Inholland die een bijdrage mochten leveren aan het evenement een fantastische ervaring. Studenten van de opleidingen Communicatie, Facilitair Eventmanagement, Facility Management, Leisure & Events Management en Creative Business (Media & Entertainment Management) waren betrokken bij de organisatie en konden hun talenten inzetten om er een succes van te maken. Gedurende de maanden voorafgaand aan het evenement hebben de studenten op een inspirerende stageplek ervaring opgedaan door opdrachten uit te voeren en vraagstukken op te lossen voor de SAIL-organisatie. Daarnaast kregen ze de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen en om trainingen te volgen. Ze vonden het geweldig om hun steentje te kunnen bijdragen aan zo’n groot evenement, van de voorbereiding tot en met de daadwerkelijke uitvoering. Voor veel studenten smaakte het naar meer!

SAIL Amsterdam 2020 is voor Hogeschool Inholland en haar studenten weer een uitgelezen kans om theorie en praktijk samen te brengen. Studenten passen in de voorbereiding en/of tijdens SAIL hun opgedane kennis toe door middel van een stage, minoropdracht of afstudeeropdracht. Op dit moment lopen er opdrachten en vraagstukken op het gebied van hospitality management, invulling van het jubileum van SAIL, het betrekken van de doelgroepen jongeren en ouderen bij het event, vrijwilligersbeleid, en nog veel meer.

 

Over Inholland

Wij zijn een hogeschool met onderwijs voor studenten, professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. Op diverse locaties verspreid over de Randstad bieden wij brede en voor het regionale werkveld herkenbare bacheloropleidingen aan in uiteenlopende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.

Ons onderwijs is onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. Studenten en docenten werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Wij dagen studenten uit om te durven leren. De aanpak is persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat – voor docenten én studenten – zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.

Meer informatie over Hogeschool Inholland: www.inholland.nl.

Behaalde resultaten

Hieronder leest u de resultaten van de inzet van jong talent in aanloop naar en tijdens SAIL 2015.

Van april 2014 tot aan SAIL Amsterdam 2015: 281

43 jonge talenten als individu gedurende 3 maanden of meer: 
Op kantoor van SAIL of bij partners van SAIL: starters/trainees, stagiairs en afstudeerders, het grootste deel (voormalig) HBO-studenten, maar ook 6 MBO-studenten en 1 WO-student.
16 jonge talenten als team van GNR8:
Mix van MBO- en HBO-studenten die stage liepen bij leerwerkbedrijf GNR8 (voor films, foto’s reportages)
67 jonge talenten verdeeld over 11 projectgroepen:
43 HBO-studenten, 5 MBO-studenten, 5 HAVO-leerlingen en 14 werkloze jongeren uit Amsterdam
125 jonge talenten als klas met gezamenlijke opdracht:
Allen MBO-niveau
30 jonge talenten als tijdelijke ondersteuning gedurende 1 of enkele dagen:
29 MBO en 1 HBO niveau

 
Tijdens SAIL Amsterdam 2015: 543

295 jonge talenten als servicemedewerkers ter ondersteuning van de beveiliging:
Studenten van ROCvA Veiligheidscollege, div. opleidingen (275) en ROCvF Veiligheidscollege (20)
150 jonge talenten als eco-teams 
Studenten van ROCvA facilitaire dienstverlening
55 jonge talenten als hosts/hostesses 
Studenten van ROCvA hotelschool & toerisme (50) en ROCvA airport/stewardess (5)
22 jonge talenten ingezet op diverse vrijwilligerstaken, zoals publieksvoorlichting, teamleiders eco-teams, hosts/hostesses, promotie, communicatie, ondersteuning productie 
Jonge talenten en studenten van verschillende niveaus en disciplines
15 jonge talenten als “reporters” voor communicatieteam
Mix van MBO- en HBO-studenten
6 jonge talenten ter ondersteuning van crew party 
Werkloze jongeren deelnemend aan project B-Challenged

Founders

De founders van SAIL Academy hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit een heldere visie verbinden zij jong talent met (partners van) SAIL. Hoe zij waarde toevoegen aan de toekomst van zowel jongeren als bedrijven, vertellen zij zelf.

Margit Bosch

Margit Bosch helpt SAIL en de partners van SAIL eventvraagstukken juist te formuleren, zodat ze aansluiten op de belevingswereld van jong talent, passen binnen de competenties van het onderwijs, maar ook aansluiten op de behoeften van SAIL of de partners van SAIL.
‘Haal het beste uit jezelf.’ Dat is mijn motto.

Door 12,5 jaar ervaring in het hoger onderwijs weet ik dat jonge mensen er pas achter komen hoe en waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen, als ze eerst het leven “proeven” door te werken, te reizen en/of stages te lopen.

Tegelijkertijd zie ik onderwijs en bedrijfsleven kampen met de vraag hoe zij het beste uit (jong) talent – en soms ook uit zichzelf – kunnen halen, maar ook met welk talent het beste matcht met hun organisatie.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden en culturen te inspireren en te versterken om het beste uit zichzelf te halen. Dat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf A Bunch of Choices, maar nu dus ook vanuit SAIL Academy.”

Mail margit@sail.nl

 

René Blom

René Blom is de verbinder, aanjager en motivator. Bij SAIL Academy zorgt hij ervoor dat alle betrokken partijen zoveel mogelijk op één lijn komen en blijven.
‘Etaleer schoonheid.’ Dat is mijn motto.

Mijn jarenlange ervaring binnen de evenementenbranche, het onderwijs en mijn bedrijf Listo Events heeft mij doen inzien dat het niet vanzelfsprekend is dat je je kunt omringen met louter en alleen nieuwsgierige, gemotiveerde en ambitieuze jongeren. Maar ze zijn er volop!

SAIL Academy biedt deze jongeren een podium waar het talent tot leven komt en alle ruimte krijgt.
Mijn missie is om dit jonge talent te etaleren, zichtbaar te maken naar de buitenwereld toe en op die manier een bijdrage te leveren aan een verdere stap in hun professionele carrière.

Deze kanjers werken aan diverse SAIL-gerelateerde vraagstukken waarbij wij ze begeleiden om tot een succesvol resultaat te komen. Hierdoor ontstaat een team van gedreven mensen die hun passie volgen.
Mijn rol als verbinder, aanjager en motivator zal bijdragen om er een zichtbaar en hecht team van te maken – ieder met een eigen verhaal en een eigen prestatie – dat er voor de volle 100% voor gaat. Kortom, een team om trots op te zijn!”

Mail rene@sail.nl

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok