t

Over SAIL

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL ook uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus 2015 werd SAIL voor de negende keer georganiseerd. 

SAIL Amsterdam 2015 speelde zich niet alleen rond de Oranjehaven (IJhaven) af. Meer dan voorgaande edities werd de rest van Amsterdam betrokken bij de festiviteiten. Dat deed SAIL aan de hand van vijf oceanen met een eigen kleur en thema. Nieuw was ook de indrukwekkende “SAIL Music Marina” aan de Noordkant van het IJ met groot podium. 

De vrienden (hoofdsponsoren) van SAIL leverden een belangrijke bijdrage aan de programmering van SAIL. ING bood met diverse activiteiten op het Zeehelden eiland en het Tall Ship Etoile du Roy gezinnen en jongeren een onvergetelijke ervaring. Delta Lloyd organiseerde een extra grote editie van hun “Optimist on Tour”, waar kinderen kosteloos kennis kunnen maken met zeilen en andere watersporten. De Telegraaf Viewpoint bood de mogelijkheid om in een grote gondel te stappen, die met een hoge kraan ruim 50 meter de lucht in ging. Bezoekers hadden zo een fantastisch uitzicht over het hele SAIL-terrein. De Staatsloterij was te vinden op de Kop van Java. Op deze locatie liet de grootste loterij van Nederland zich op een bijzondere en sportieve manier aan bezoekers zien. 

De stad Amsterdam en de gemeenten rondom het Noordzeekanaal vormen tijdens SAIL Amsterdam het decor voor dit grootse feest van saamhorigheid. 

Samen met uw familie, vrienden en collega's kunt u zich komen onderdompelen in de magie van het maritiem nautische erfgoed. De rijke historie van onze zeevaart en haven die nog steeds belangrijk zijn in onze economie. Kom kijken naar de Tall Ships, Nederlandse historische schepen, moderne schepen en beleef diverse grote en kleine evenementen rondom de IJhaven. 

Dompel u vast onder in de historische verhalen van SAIL Amsterdam >

 

Informatie schip

Catering

Foto's

Bedankt!

Uw optie is toegevoegd aan de winkelwagen onderaan de pagina.

Verder

Foutmelding

Sluit