Partners, 1 juni 2019

“Een passende (sponsor)partner maakt SAIL beter!”

RONALD VAN LIEMT, partnershipmanager SAIL Amsterdam 2020: Alleen samen verbinden we de hele wereld.

Welkom aan boord, wat ga je precies doen bij SAIL?

We gaan specifiek op zoek naar bedrijven die nu de vooroplopende en grensverleggende aanjagers van onze samenleving zijn; zeg maar de ‘Tall Ships’ van vandaag de dag. De kunst is om passende sponsoren en zakelijke partners te vinden en te begeleiden, die graag willen meewerken aan en genieten van de komende jubileumeditie van SAIL. Het is een heel bijzonder en uniek event: de inspirerende Tall Ships geven de gedurfde handelsgeest van weleer weer. Trotse bedrijven kunnen hun innovatieve ondernemingszin presenteren tijdens SAIL en hun relaties uitnodigen in een heel aansprekend decor. De juiste sponsoren kunnen écht een bijdrage leveren aan SAIL en daarnaast daar zelf met goede activatie ook heel veel aan hebben.

Wat is je ervaring/achtergrond & hoe ga je die gebruiken ten gunste van SAIL-partners?

Sponsoring is de rode draad in mijn werkzame leven. Als zakelijk dienstverlener bij ATP heb ik heel intens de wensen van de sponsoren leren kennen. Als hoofd Sponsoring van AEGON heb ik me de veeleisendheid van de succesvolle sponsor eigen gemaakt. En als sponsormanager bij NOC*NSF leerde ik waar effectief partnership om zou moeten draaien. Het aangaan en uitbouwen van de juiste partnerships en het ontwikkelen van werkende proposities is cruciaal voor het welslagen van een event. Het omvangrijke netwerk dat ik de laatste 25 jaar heb opgebouwd, zal me bij deze functie zeker van pas komen.

Hoe belangrijk zijn partnerships voor SAIL?

Zonder zakelijke partnerships kan een evenement als SAIL niet gehouden worden. SAIL is voor iedereen vrij toegankelijk, per sloepje op het water of wandelend langs de kades. Miljoenen mensen bezoeken zo SAIL. Sponsoren en zakelijke partners zorgen door hun financiële bijdragen dat dat mogelijk is. Daarnaast zorgen de partners ook voor kennis, materiaal en communicatiekracht. En moeten wij ervoor zorgen dat die bedrijven hun investering ook ruim terug krijgen qua exposure of hechtere verbondenheid met hun belangrijkste doelgroepen. Gezien de impact en de uitstraling van het evenement ben ik ervan overtuigd dat we ook deze editie weer veel grensverleggende en innovatieve bedrijven aan ons kunnen binden. Uiteraard willen we de samenwerking met de partners van de vorige editie graag voorzetten en gaan we op zoek naar nieuwe passende partnerships.

Wat is je doel?

SAIL is een prachtig tot ieders verbeelding sprekend evenement, SAIL gaat over het lef en de durf van ondernemen, over de wil om grenzen te verleggen en over de kunst van verbinden. Mijn doel is om dat samen te brengen in al onze partners en sponsoren. Samen moeten we een passende showcase kunnen laten zien op SAIL. “De hele wereld verbinden” is bij deze komende jubileum-editie het centrale thema. Dat moet veel bedrijven toch inspireren. Als die bedrijven tijdens SAIL Amsterdam 2020 échte verbindingen voor het leven tot stand hebben gebracht, is mijn doel bereikt. En geïnteresseerde bedrijven die daaraan willen meewerken mogen me vanaf nu altijd bellen op 06-5324 2882.

Social

Deel dit artikel