Partners, Persbericht, 11 december 2019

Provincie Noord-Holland opnieuw sponsor SAIL Amsterdam 2020

 

Reineke Boot (Directeur SAIL Event Partners) & Jack van der Hoek (gedeputeerde Economie en Sponsoring)

De provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020. De provincie verbindt zich voor de vierde keer aan het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Gedurende vijf dagen trekt het spektakel zo’n 2,3 miljoen bezoekers. De provincie zet zich daarnaast ook in voor een goede bereikbaarheid van het evenement en ondersteunt het project #SAILHero.

Op 12 augustus 2020 start de 10e editie van SAIL. Vijf dagen lang komen bezoekers vanuit de hele wereld op de indrukwekkende Tall Ships af. Voorafgaand aan SAIL Amsterdam vindt de PreSail in IJmuiden plaats. Jack van der Hoek, gedeputeerde Economie en Sponsoring: “Beide evenementen trekken duizenden mensen naar de kades van het IJ en de oevers van het Noordzeekanaal. We willen dat iedereen de schepen goed kan zien en de parade kan beleven. De provincie zet daarom kennis, ervaring en middelen in om de bezoekersstroom in goede banen te leiden. We zullen in ieder geval iedereen aanmoedigen om op de fiets te komen.”

Bekijk de video:

Duurzaam evenement
De provincie Noord-Holland stimuleert met deze sponsoring ook de duurzaamheidsdoelen van SAIL Amsterdam 2020. Reineke Boot, directeur SAIL Event Partners: ”SAIL Amsterdam 2020 wil de meest duurzame SAIL ooit worden. In 2015 zijn we gestart met een speciaal duurzaamheidsprogramma, het ‘duurzaam kompas’, dat deze editie verder wordt geïntensiveerd. Om SAIL zo duurzaam mogelijk te maken zullen we bijvoorbeeld maatregelen nemen op het gebied van afvalverwerking en energievoorziening”. De provincie Noord-Holland is al meerdere edities een belangrijke partner van SAIL: “door deze samenwerking kan de hele regio meegenieten en blijft het evenement optimaal bereikbaar”, aldus Bart Parmet, bestuurslid Stichting SAIL Amsterdam.

Jonge helden komen met duurzame oplossingen #SAILHero
Naast het mega-evenement steunt de provincie ook het project #SAILHero. Jack van der Hoek: “#SAILHero maakt het mogelijk dat meer dan honderd jongeren aan de slag gaan met vraagstukken op het gebied van onder andere klimaatverandering en energietransitie. Welke oplossingen en kansen zien zij? Dat presenteren zij tijdens SAIL aan de burgemeester van Amsterdam. Na SAIL bezoeken zij onderwijsinstellingen, bedrijven en bestuurders om hen te enthousiasmeren voor hun ideeën.”

Sponsoring
In de periode 2020-2023 blijft de provincie diverse sportieve, recreatieve en culturele evenementen in Noord-Holland sponsoren. SAIL Amsterdam 2020 is een van de eerste publieksevenementen waarbij de provincie in het sponsorcontract meer nadruk legt op duurzaamheid en participatie.                                                                                                                                       

Social

Deel dit artikel