t

SAIL Amsterdam 2015: Een Kleur aan Oceanen

Plattegrond 22 juli (2)
Download de plattegrond

Klik hier voor het complete programma

Deze editie van SAIL Amsterdam was grootser dan ooit. Niet alleen qua Tall Ships, het hele SAIL-gebied was wijder verspreid door Amsterdam. Het evenementengebied was opgedeeld in vijf zogenaamde oceanen met elk een eigen thematiek. De kern werd gevormd door de Oranje Oceaan, waarbij de IJhaven met het overgrote merendeel aan Tall Ships, omgedoopt was tot Oranjehaven. Het stadscentrum omvatte de culturele Rode Oceaan. Tussen de Oranje en Rode Oceanen lag de zakelijke Blauwe Oceaan. Aan de Noordkant van het IJ lagen dan nog de innovatieve en duurzame Groene Oceaan en de hippe Witte Oceaan.

Oranje Oceaan

Dit was het hart van SAIL Amsterdam 2015, met de Tall Ships in de Oranjehaven (IJhaven). Sinds 1975 is het de kern, de ziel van SAIL. De schepen waren te bezoeken via de kade en vanzelfsprekend ook vanaf het water te bewonderen. Traditiegetrouw werd elke avond afgesloten met een adembenemend vuurwerk. Nieuw deze editie was de grote live-programmering van SAIL Music Marina. Aan de Noordkant van het IJ werd exclusief voor SAIL een theater met podium op het water gebouwd. Met iedere avond een themaprogramma, passend bij SAIL Amsterdam 2015. Meer informatie over de programmering en de artiesten is te vinden op www.sail.nl

Rode Oceaan

Dit was het culturele centrum van SAIL, de binnenstad met de grachten van Amsterdam. SAIL Amsterdam 2015 werkte samen met diverse musea, organisaties en bedrijven in het centrum van Amsterdam. Zo werden bijvoorbeeld in de Openbare Bibliotheek Amsterdam een tentoonstelling en lezingen georganiseerd in het kader van SAIL. Cultureel Organisatiebureau Artifex verzorgde diverse nautisch getinte rondleidingen onder begeleiding van gidsen waaronder de: Goodmorning SAIL Tall Ship wandeling, Matrozenwandeling, SAIL rondleiding Het Scheepvaartmuseum, rondleiding Nautisch Rijksmuseum, SAIL rondleiding Scheepvaarthuis en Zeeheldenwandeling Amsterdam.

Groene Oceaan

De oceaan van duurzaamheid, techniek en innovatie, bevond zich aan de Noordzijde van het IJ, op de NDSM-werf. Hier was onder andere het schip van Team Brunel uit de Volvo Ocean Race te bewonderen en staande de bemanningsleden klaar om te vertellen over deze loodzware race, hun ervaringen en alle ontberingen aan boord. In de Groene Oceaan kon het publiek kennismaken met innovatieve scheepsbouw in de setting van historische hellingbanen en scheepsbouwloodsen. De Groene Oceaan bood een venster op de toekomst.

Twee scheepsbouwers openden hun deur voor een rondleiding en stichting ‘NDSM Herleeft’ vertelde het technische en sociaal-maatschappelijke verhaal achter de NDSM-werf. ‘Kaap de Groene Hoop’ vormde het decor voor handel en vermaak op een bruisende werf. Een bazaar voor zeelieden, landrotten, een uitspanning voor dromers, wereldverbeteraars en lekkerbekken. Noordjes Kinderkunst ontwikkelde een programma voor kinderen en jongeren om hen kennis te laten maken met Noord als een bijzonder architectonisch stuk Amsterdam en The Ocean Cleanup vertelde over hun project waarmee plastic afval uit oceanen wordt opgeruimd.  

Witte Oceaan

De Witte Oceaan betrof het gebied rondom de A’DAM Toren en het Eye-museum in Amsterdam Noord. Bezoekers konden hier relaxen en genieten van goede hospitality, food-items en het prachtige uitzicht over het IJ, onder het genot van live muziek.

Undercurrent is een drijvende evenementenlocatie met een groot terras op het water, geweldig uitzicht op de skyline van Amsterdam, de NDSM-werf en het breedste stuk van het IJ. Dagelijks konden bezoekers hier genieten van lekker eten & drinken, live muziek en diverse optredens op het IJ, met aansluitend iedere avond een muziekevenement rondom een bepaald thema.

Blauwe Oceaan

De Blauwe Oceaan was speciaal gericht op de zakelijke markt. Tijdens SAIL was dit het hart van zakelijk Nederland, met op zaterdag 22 augustus 2015 een groots Nationaal Debat in het Scheepvaartmuseum aansluitend bij het thema van SAIL Amsterdam 2015: Van Gouden verleden naar Gouden toekomst. In het Scheepvaartmuseum vonden daarnaast tijdens SAIL verschillende zakelijke ontvangsten plaats, waaronder het traditionele “Captains Dinner” met alle kapiteins van alle Tall Ships. Een bezoek aan het Scheepvaartmuseum was in aanloop naar SAIL en tijdens SAIL eveneens een aanrader voor het publiek, aangezien de interactieve familietentoonstelling “Het leven aan boord’ perfect aansloot bij het live decor van Tall Ships dat SAIL te bieden heeft.

Informatie schip

Catering

Foto's

Bedankt!

Uw optie is toegevoegd aan de winkelwagen onderaan de pagina.

Verder

Foutmelding

Sluit