Studenten verhalen, 9 januari 2020

Lighthouse Project

Vierdejaars Studenten Technicus Engineering Werktuigbouwkunde

Wij zijn vijf studenten van de opleiding Technicus Engineering Werktuigbouwkunde aan het ROC van Amsterdam, locatie Westpoort en wij zitten in ons vierde jaar. Op het terrein van SAIL Amsterdam 2020 komen 6 vuurtorens te staan die gaan dienen als ontmoetingsplek. We houden ons daar momenteel mee bezig, ook wel het Lighthouse Project genoemd.

Ons project bestaat uit het ontwerpen van twee skeletten van een vuurtoren. Dit doen wij in verschillende stappen: als eerst zijn wij begonnen met het schetsen van een aantal concepten, vervolgens hebben we er twee uitgekozen en die zijn wij nu verder aan het ontwikkelen. De eerste schetsen zijn geïnspireerd op vuurtorens de Brandaris en op een boot.

Naast het schetsen van het ontwerp zijn wij ook verantwoordelijk voor alle berekeningen. Dat betekent dat nadat de concepten volledig uitgewerkt zijn, wij gaan berekenen of ze ook stevig genoeg zijn.

Vervolgens gaan studenten van andere scholen zich bezighouden met de aankleding van de Lighthouses. Wij zullen deze studenten gaan begeleiden. Hierdoor zijn wij tot het einde van het proces betrokken.

Nick, Faissal, Daniel, Eray en Pet

Social

Deel dit artikel