Studenten verhalen, 19 december 2019

Snuffelstage Communicatie

Leonie Jousma

Mijn naam is Leonie Jousma en ik ben 15 jaar. Op dit moment zit ik in mijn eindexamenjaar van de middelbare school Antoni Gaudi in Purmerend.

Ik ben graag creatief bezig. Mijn hobby’s zijn tekenen en het bezig zijn met film en video. Het lijkt mij heel leuk om deze hobby’s verder te ontwikkelen.

Na mijn examens ga ik de opleiding Audiovisueel volgen op het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school moest ik een week maatschappelijke stage lopen. Van een vriendin hoorde ik dat zij stage had gelopen bij SAIL Amsterdam 2020 en dat ze het super leuk vond. Het leek mij ook erg leuk, omdat we allebei veel van media houden. Ik stuurde een mail naar SAIL en mocht mijn maatschappelijke stage bij hen lopen. Ik was heel enthousiast en ik vond het super leuk!

In de stageweek heb ik veel dingen gedaan en geleerd, zoals het bedenken van content ideeën voor de social media kanalen van SAIL. Ook heb ik voor een dag het Instagram accoun van SAIL Academy overgenomen. Ik mocht ook een kijkje nemen bij het maken van de SAIL nieuwsbrieven en kleine besprekingen bijwonen.

Ik vond het allemaal heel leuk om te doen en om mee te kijken. Ik hoop dat ik later in net zo een leuk bedrijf als SAIL terechtkom en ik zou er zeker nog een keer stage willen lopen!

Social

Deel dit artikel