Studenten verhalen, 19 december 2019

Stage Communicatie

Lotte van Klaveren – Student Sportkunde – Leerroute Sport, Management en Ondernemen Hogeschool van Amsterdam

Mijn naam is Lotte van Klaveren, ik ben 22 jaar en woon in Schagen. Ik studeer momenteel aan de Hogeschool van Amsterdam en volg hierbij de opleiding Sportkunde – Leerroute Sport, Management en Ondernemen. Al sinds ik klein ben is sport mijn passie geweest en is het één van de weinige dingen waar ik echt enthousiast over kon worden, vandaar ook de keuze voor een sportopleiding. Maar de combinatie sportopleiding en mijn stageplek bij SAIL op de Communicatie en Social Media afdeling lijkt dan een vreemde combinatie.

Alleen is SM&O geen typische sportopleiding, de aandacht ligt bij mijn opleiding vooral bij evenementen organiseren, ondernemen en marketing. Grote evenementen heb ik zelf altijd interessant gevonden, wat komt hier nou allemaal bij kijken, wat houdt het organiseren van een evenement nou in en dit in combinatie met mijn passie voor sport maakte dit de perfecte opleiding.

Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik daarnaast ook interesse heb in marketing en communicatie. Social Media speelt tegenwoordig een grote rol in de maatschappij van evenementen en hoe zet je dit nou goed in zodat iedereen naar jouw evenement komt. Dit ga ik nu verder ontdekken binnen SAIL, want qua evenementen is SAIL Amsterdam één van de mooiste in Nederland en dit in combinatie met mijn nieuw ontdekte passie voor Communicatie en Marketing maakt dat dit voor mij een onwijs mooie kans is om mijzelf verder te ontwikkelen.

Hierbij zal ik mij vooral bezig houden met Social Media en daarnaast een afstudeeronderzoek uitvoeren met de vraag hoe SAIL het basisonderwijs kan verbinden aan het evenement. Dit om extra invulling te kunnen geven aan het thema van deze jubileumeditie ‘SAIL verbindt de hele wereld’. Ik kijk erg uit naar mijn stage omdat ik mijn interesses nog meer kan uitbreiden en daarnaast iets kan betekenen voor een onwijs groot en mooi evenement.

Social

Deel dit artikel