Studenten verhalen, 20 februari 2020

Stage Veiligheid

Julie Carlier – Student Integrale Veiligheidskunde Hogeschool Utrecht

It is the set of the sails, not the direction of the wind that determines which way we will go.

Mijn naam is Julie Carlier, 20 jaar oud en ik ben tweedejaars student Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ik loop stage bij SAIL van november 2019 tot april 2020.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik sportief, doelgericht, actief en sociaal ben. Ik houd ervan om mezelf uit te dagen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Zo heb ik bijvoorbeeld de opleiding tot Event Security Officer naast mijn studie gevolgd bij LINQ, waar ik nu ook sinds augustus op kantoor als werkstudent werk. Dit houdt in dat ik taken uitvoer zoals het bijhouden van alle praktijkopdrachten die de aspirant beveiligers moeten uitvoeren voor hun opleiding, contact zoeken met potentiële nieuwe kandidaten en het papierwerk rondom het aanvragen van de beveiligingspassen regelen. 

Ik haal daarnaast veel plezier uit mijn studentenvereniging en mijn hockeyteam. Ik wil later (heel) graag naar de Politieacademie, vandaar dat ik heb gekozen voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

Tijdens mijn tweede jaar moet ik twee dagen per week stagelopen bij een bedrijf in het werkveld van Integrale Veiligheid. Ik wilde graag een uitdagende stage doen, het liefst bij een evenement of de politie. Via een vriend van mijn vader kwam ik uit bij SAIL Amsterdam. Ik stuurde Margit een mailtje en werd uitgenodigd op kantoor. Na een positief gesprek kreeg ik een paar dagen daarna het bevestigende mailtje dat ik mocht beginnen bij SAIL. Een maand later werd ik uitgenodigd voor een kick-off, waar ik veel stagiairs en andere collega’s heb ontmoet. Dat zorgde ervoor dat ik met minder zenuwen begon aan de stage. Tijdens mijn stage houd ik mij bezig met de operationalisatie van het Veiligheidsplan en de inzet van veiligheidsmedewerkers gedurende het evenement.

Het karakter van SAIL en de grote schaal van het evenement trekt mij zeer. Daarnaast vind ik de sfeer op kantoor erg fijn! Op naar de laatste paar weken!

Social

Deel dit artikel