Etoile Du Roy met de gele bekende details vaart door het water vergezeld door dochterboot

Tall Ships

Etoile du Roy

Filmster

Etoile du Roy

Deze prachtige replica werd in 1996 gebouwd als ‘Grand Turk’ in Marmaris – Turkije, voor de opnamen van de Engelse serie  ‘Horatio Hornblower’, over één van Engelands grote zeehelden. De opnamen duurden van 1998 tot 2003. Daarna figureerde zij nog in een aantal  andere Engelse films en televisieseries.

In 2010 werd zij verkocht naar Frankrijk, waarna haar naam werd gewijzigd in ‘Etoile du Roy’. Bij deze eigenaar – Etoile Marines Croisieres uit St. Malo – maakt zij deel uit van een grotere vloot historische replica’s.

Het schip is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uniek, met een prachtige historische ontvangstruimte voor de kapitein, hoogglans gelakt houtwerk en een indrukwekkende raampartij. Gebouwd als replica van een Engels Fregat uit 1745, heeft zij ook kanonnen aan boord die werkelijk kunnen schieten. De bemanning is veelal gekleed zoals in 1745 en met haar bijzondere verschijning wordt zij regelmatig gevraagd in films, bijvoorbeeld in Nederland!

In de recente verfilming van het leven van Admiraal Michiel de Ruyter, speelt de Etoile du Roy een hoofdrol naast – uiteraard – de Admiraal.

Type

Bouwjaar

1996

Vlag

Thuishaven

Lengte

46

Breedte

10

Zeiloppervlak

790

Snelheid onder zeil

9

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Passagiers

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven