Replica van de avontuurlijke La Grace uit de 18e eeuw

La Grace

Deze replica van een historisch Tall Ship uit de 18e eeuw, bezeilt de Zeven Zeeën net als het originele schip met dezelfde naam dat 300 jaar geleden deed. Het doel is om allen die interesse hebben met een historisch schip te zeilen, deze kans te bieden.

Ze werd gebouwd tussen 2008 en 2010 door een groep vrijwilligers vanuit Tsjechië en Slowakije, op een Egyptische scheepswerf in Suez met traditionele middelen. De Brik werd ontworpen door haar eigenaars (Josef Dvorsky en Daniel Rosecky), naar de technische tekeningen die in 1768 werden gepubliceerd in Zweden.

Volgens historische bronnen stond de oorspronkelijke ‘La Grace’ onder commando van de eerste Tsjechische kapitein Augustin Herrman, die o.a. in dienst was bij de Hollandse VOC. Nadat hij hier vertrokken was voer hij vele jaren op het schip ‘La Grace’. Het naar verhouding kleine en kwetsbare schip bracht echter veel prijsgeld binnen in Nieuw Amsterdam, wat zij veroverde op Spaanse galjoenen in het Caraïbisch gebied. Hermann werd één van de bestuurders naast Peter Stuyvesant, die Nieuw Amsterdam naar een nieuwe toekomst leidde.

De La Grace is 23,7 meter lang, heeft een diepgang van 2,8 meter en komt uit Tsjechië.

Type

Bouwjaar

2008 – 2010

Vlag

Thuishaven

Lengte

23.7

Breedte

6.06

Hoogte

25

Zeiloppervlak

364

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Passagiers

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven