Traditioneel zeilen

Mir

De naam betekent ‘Vrede’! Het schip wordt gebruikt voor sailtrainingen van de studenten op haar universiteit. Daarnaast wordt zij ook ingezet voor opleidingen in de maritieme wetenschappen en oceanografie. Ze werd gebouwd in 1987 te Polen. Het schip is uitgerust met een complete ziekenzaal en heeft zelfs een chirurg aan boord. Er zijn geen lieren of winches, er wordt dus traditioneel gezeild.

Dit welbekende Russische driemastvolschip is een welkome gast en was al vele malen in Nederland. Maar altijd weer trekt zij veel bezoekers. Als sailtrainingsschip van de Admiral Makarov State University in St.Petersburg, neemt zij ook regelmatig deel aan de Tall Ships Races. Zij is een van de snelste schepen en heeft al vele overwinningen op haar naam staan. Zusterschepen zijn o.a. De Poolse Dar Mlodziezy, de Khersones en Druzhba uit Oekraïne, de Nadezhda  en Pallada uit Vladivostok, Rusland.

Haar eerste en meest bekende kapitein was Victor Antonov, die tot op hoge leeftijd het schip aanvoerde in de Tall Ships Races. SAIL is er trots op, de MIR te mogen verwelkomen in dit evenement, waarin Sailtraining voor jongeren zo belangrijk is. De MIR is ruim 109 meter lang en heeft normaliter 55 bemanningsleden en 96 cadetten of trainees.

Bouwjaar

1987

Vlag

Thuishaven

Lengte

109

Breedte

13.9

Hoogte

50.10

Zeiloppervlak

2771

Snelheid onder zeil

12

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2000, 2005, 2010, 2015

Crew

55

Passagiers

96

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven