Varend Erfgoed

Zweedse Klassiekers

Zweedse Klassieker Club

 

Doelstelling

De club, opgericht in 2011, streeft naar het behoud van Zweedse klassieke houten boten in Nederland. En wel door de eigenaren en andere liefhebbers (inmiddels zo’n 130 leden) te verenigen en onderling praktische hulp te bieden, kennis te vergaren, activiteiten en evenementen te organiseren.

 

Vaartochten

Leden organiseren gezamenlijke vaartochten of ze nemen met hun boot deel aan historische maritieme evenementen. Zo laten de trotse eigenaren hun beauties in clubverband zien.

 

Techniek en Kennis

In workshops en presentaties willen we onze kennis vergroten. Bijvoorbeeld van motor- en aandrijftechniek en onderhoud, houtbouw en -bewerking, lakken, elektrisch varen, ontwerpers en boottypes. Via het FORUM op de website wisselen leden kennis met elkaar uit.

 

Båt van het jaar

Elk jaar wordt  er één boot in de club verkozen tot boot van het jaar, met uitreiking van een wisseltrofee en een unieke bootwimpel. De jury let vooral op de staat van onderhoud en authenticiteit. Voor schepen die zich kwalificeren voor deelname wordt vaak historische onderzoek gepleegd in Zweedse scheepshistorische bronnen.

 

Varend Erfgoed

De club is als behoudsorganisatie aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland. Voor boten ouder dan 50 jaar faciliteert de club de registratie als ‘varend erfgoed’. Zo kan men meedoen met historische FVEN evenementen.

 

Website

De ZKC website (www.zweedseklassiekerclub.nl) functioneert als ons ‘virtuele clubhuis’. Naast bijeenkomsten in het land zorgt de website en de ‘NIEUWSBRIEF’ voor de onderlinge communicatie. En in de advertentie rubriek VRAAG EN AANBOD worden regelmatig Zweedse klassiekers aangeboden. Er is een uitgebreide on-line bibliotheek over de geschiedenis, bouw en onderhoud van Zweedse houten schepen.

 

Lidmaatschap

Voor als u van Hout houdt.
Doe mee en wordt lid en help elkaar, dat kost maar enkele euro’s per maand.

 

Meer over Varend Erfgoed

 

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven