020-2371688 info@sail.nl

SAIL is, met het decor van de internationale Tall Ships, het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven.

Na het grote succes van de eerste SAIL in 1975 werd besloten in 1980 weer een SAIL te organiseren. Om die organisatie in goede banen te leiden werd in 1977 Stichting SAIL Amsterdam (SSA) opgericht. Sindsdien heeft de stichting alle edities, elke vijf jaar, succesvol georganiseerd. SAIL Amsterdam 2020 wordt daarmee de tiende editie.

 

Windseeker

Windseeker organiseert trainingen tijdens internationale reizen en races op grote zeilschepen “Tall Ships” genoemd sinds 2004. De belangrijkste groep jongeren waar zij zich op richten zijn tussen de 15 en 25 jaar. Windseeker volgt het wereldwijde concept van de ‘Sail Training International’ organisatie waarbij ze jongeren laten ervaren hoe geweldig het is om te zeilen om op de Tall Ships, terwijl ze aan opdrachten werken/onderzoek doen aan boord. Ze leren op deze manier om samen te werken, verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en het schip en om internationale vriendschappen te sluiten.

 

Project SAIL Hero

Stichting SAIL Amsterdam en Windseeker zijn van plan hun krachten te bundelen om een super mooi project neer te zetten. Namelijk, 350 jongeren (die nog op de middelbare school zitten) die uit alle hoeken en gaten van Nederland komen, laten zeilen op Nederlandse Tall Ships vanaf La Coruña, Spanje, naar Duinkerken eind juli / begin augustus 2020.

Door jongeren uit alle gemeentes de wereldkans te geven om het leven aan boord mee te maken, worden zowel de jongeren als de gemeentes deel van SAIL Amsterdam 2020. De gemeentes sponsoren deze reis van de jongeren. Als tegenprestatie zetten de jongeren aan boord van de schepen, onder begeleiding van mede-initiatiefnemer Windseeker, alle zeilen bij om voor hun eigen gemeente een probleemstelling op te lossen. Tijdens deze reis werken de jongeren aan verschillende thema’s (denk aan duurzaamheid, jongeren, etc.) die belangrijk zijn voor de deelnemende gemeentes. De bedoeling is dat elke jongere namens een gemeente werkt aan één belangrijk thema.

 

Stagewerkzaamheden

Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het SAIL Hero concept verder uitwerken en een communicatieplan opstellen waarmee potentiële deelnemers (zowel gemeentes, partners van SAIL, mogelijke sponsors, maar ook jongeren in heel Nederland) geënthousiasmeerd en overtuigd kunnen worden om deel te nemen. Tevens hoort het maken van een gedegen planning en begroting voor het project tot de werkzaamheden, alsmede op pad gaan naar verschillende gemeentes. Tot slot zal je vergaderingen bijwonen en de website voor dit project bijhouden.

 

Wat voor iemand ben jij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je zowel conceptueel en planmatig kunt denken. Daarnaast kun je jezelf goed presenteren, zowel mondeling als schriftelijk en je bent niet bang om nieuwe contacten te leggen. Ook ben je in staat om zakelijk / formeel te werk te gaan, aangezien je met (onder andere) gemeentes te maken krijgt. Je werkt geordend en overzichtelijk en je hebt een goede Nederlandse schrijfvaardigheid. Tot slot heb je affiniteit met SAIL en/of evenementen en ben je klaar om enthousiast aan de slag te gaan.

We zoeken voor dit project twee stagiaires per direct of vanaf februari 2019.

Ben jij klaar zijn voor deze avontuurlijke en internationale uitdaging? Stuur dan je CV met motivatiebrief, originaliteit wordt gewaardeerd, naar margit@sail.nl. Voor meer vragen kun je natuurlijk ook bellen naar 06-41370431.

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok