020-2371688 info@sail.nl

GUIDO MEINSMA

VAN STUDENT NAAR JONGE PROFESSIONELE LEISURE MANAGER

“Door in opdracht van SAIL te werken bouw je ervaringen en netwerken op die je meeneemt voor de rest van je leven. Ze laten mij vrij hoe ik alles regel maar blijf altijd in overleg met SAIL”.

Guido Meinsma (26 jaar) is vierdejaars student Leisure Management aan de hogeschool Inholland in Diemen. De opleiding leidt hun studenten op tot professionele leisure manager. Dat houdt in dat de studenten worden opgeleid tot ‘‘onderzoekende en ondernemende vrijetijdsprofessionals, gespecialiseerd in het creëren van leisure-belevenissen in de grote stad.” Leisure-belevenissen zoals SAIL Amsterdam of festivals.

In opdracht van SAIL verricht Guido een afstudeeronderzoek (scriptie) naar het vrijwilligersbeleid van SAIL met betrekking tot de wensen en behoeften van potentiële jonge vrijwilligers. Daarvoor gaat hij de potentiële jonge vrijwilligers enquêteren en mensen interviewen die verstand hebben van vrijwilligersbeleid. Uit de analyses komen data die gebruikt gaan worden voor het ontwikkelen van een verbeterd vrijwilligersbeleid. Deze kan SAIL als blauwdruk gebruiken bij het werven en behouden van de vrijwilligers voor SAIL 2020.
Aan ambities en dromen heeft Guido geen gebrek. Zijn ambitie is om betekenisvolle belevenissen te creëren. Met de belevenissen wil hij de bezoekers onderdompelen in het verhaal van de belevenis waardoor ze in een trance komen en geen weet hebben van de tijd en de omgeving. Ook wil hij met zijn kennis waarde toevoegen aan de belevenis. Zijn droom is dan ook om een grootschalig festival of evenement te organiseren.
Uiteindelijk wil Guido zich opwerken tot een organisator van grote festivals door eerst kleinere evenementen of festivals te organiseren. Daarbij wil hij in zijn beginjaren veel ervaringen opdoen en netwerken.

Pin It on Pinterest

web-monitoring-ok