Varend Erfgoed, 19 december 2019

Schepen uit de vloot Varend Erfgoed: De Citius

 

Het eerste schip uit de vloot Varend Erfgoed

Graag willen we u een aantal Varend Erfgoed schepen presenteren. Schepen die zeker aanwezig zullen zijn tijdens de tiende editie van SAIL; SAIL Amsterdam 2020. Deze eerste aflevering wordt de sleepboot CITIUS in beeld gebracht.

 

Waarom dit schip?

Dat is vanwege haar immer actieve bemanning voor het Varend Erfgoed. De afgelopen jaren heeft deze combinatie van schip en opvarenden voor het Varend Erfgoed een aantal keren de coördinatie gedaan van aanbrengtochten naar diverse evenementen in het land.

 

Beide keren werd gestart in de thuishaven Veere en via vele (vaar)wegen waren de respectievelijke bestemmingen Delfzijl en Den Helder. Tijdens de aanbrengtochten worden de schepen van het Varend Erfgoed dagelijks gastvrij ontvangen in de havens, die ze aandoen.

Aan aandacht komt de vloot niets te kort, want vaak is de pers aanwezig bij vertrek en aankomst en ook vaart er geregeld een TV (film)ploeg mee op de dagelijkse routes. Vele burgemeesters of Commissarissen van de Koning komen dan langs om de vloot te bezichtigen.

 

De komende editie van SAIL zal deze sleepboot ligplaats nemen in de IJhaven en is daar te bezichtigen. De Citius is op de tocht naar Amsterdam te volgen via AIS.

 

Nieuwsgierig naar meer?

Lees dan hier het artikel over de Citius, samengesteld en gefotografeerd door Willem de Niet ©

Kom de Citius ontdekken tijdens de tiende editie van SAIL, #SAIL2020!

Social

Deel dit artikel