5 feiten over SAIL die jij wil weten!

17 augustus 2023

Algemeen

+800 schepen!

Tijdens SAIL ontvangen meer dan 800 (inter)nationale schepen in Amsterdam. En je leest het goed: dat zijn alleen de genodigde schepen! In totaal zijn er duizenden schepen te vinden op en rond het IJ!

 

+SAIL is het grootste evenement van Nederland!

In 2015, tijdens de laatste editie van SAIL kwamen er 2,3 miljoen bezoekers naar SAIL. In 2025: als we 750 jaar Amsterdam, 50 jaar SAIL én de 10e editie vieren verwachten we opnieuw veel bezoekers te ontvangen in onze hoofdstad! Wist je dat SAIL niet alleen het grootste evenement van Nederland is maar óók het grooste vrij toegankelijke evenement van Europa?

 

+Duizenden vrijwilligers/studenten

SAIL is alleen mogelijk met de hulp van duizenden vrijwilligers en studenten. Zo’n 2.000 vrijwilligers en in totaal 1.000 studenten werken mee aan SAIL. Van matrozen tot verkeersregelaars en van havenwerk tot socialmedia-medewerkers! En wist je dat ook de bestuursleden van Stichting SAIL Amsterdam vrijwillig op de brug staan?

 

+ Meevaren op een Tall Ship kan!

Met #SAILHero komen jongeren van verschillende achtergronden en culturen samen om zichzelf te ontplooien. Aan boord van een van de Nederlandse Tall Ships gaan zij op volle zee aan de slag met verschillende uitdagingen. Op dit moment varen al elk jaar tientallen jongeren via de SAILcommunity mee als trainee. Interesse? Neem contact op!

 

+ Wavemakers zijn altijd welkom voor koffie of thee

Ben of ken jij een Wavemaker met een goed idee? Kom dan langs voor een gesprek op het SAIL-kantoor in de Houthavens. We zijn op zoek naar de beste, meer innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid, inclusie en talentontwikkeling. De beste ideeën krijgen misschien wel een plek op het grootste vrij toegankelijke evenement van Europa #SAIL2025 #MakeAWave

 

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten