#SAILHero

Jongeren ontdekken de koers van hun leven!

 

 

Een unieke kans

In een wereld vol mogelijkheden en uitdagingen is het soms moeilijk voor jongeren om hun weg te vinden. Maar wat als er een unieke kans was om richting te geven aan hun toekomst, angsten te overwinnen en talenten te ontdekken en te ontwikkelen? Dat is precies wat #SAILHero biedt.

Dit bijzondere programma nodigt jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 30 jaar, met een ontwikkeldoel uit om deel te nemen aan een 10-daagse tocht op zee aan boord van een Nederlands Tall Ship. Het is ontwikkeld met als doel om een positieve impact te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van deze jongeren, zowel aan boord van het schip als aan wal.

40 jongeren grepen al deze kans
10 dagen op een schip
Mei en juni vertrekken de volgende tochten

Het #SAILHero project wordt geproduceerd in samenwerking met de Windseeker Foundation. Het streeft ernaar jongeren een essentiële en relevante stap in hun leven te laten zetten, waarbij elke deelnemer wordt aangemoedigd om een ware Hero te worden. Het platform, de community en het uitgebreide netwerk van SAIL worden ingezet om de jongeren te ondersteunen en te begeleiden op hun reis van zelfontdekking.

Tijdens de reis worden alle deelnemers aangemoedigd om actief deel te nemen aan het reilen en zeilen van het schip. Ze ervaren de verantwoordelijkheid en voldoening van het bijdragen aan het welzijn van het team. Van het zetten van zeilen tot het helpen bereiden van maaltijden, het zijn allemaal vaardigheden die ze zullen opdoen. Bovendien zijn er zeer ervaren coaches aan boord die de jongeren ondersteunen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen.

Na afloop van het #SAILHero traject worden de jongeren uitgenodigd voor diverse workshops georganiseerd door Stichting SAIL Amsterdam. Hier kunnen ze hun dromen, talenten en netwerk verder ontwikkelen. Daarnaast biedt Stichting SAIL Amsterdam mogelijkheden voor stages, vrijwilligerswerk en zelfs banen. Als kers op de taart krijgen de jongeren tijdens het evenement SAIL Amsterdam 2025 de kans om hun ervaringen te delen met een groter publiek.


Met als doel om tot en met 2025 en ver daarna vele jongeren te inspireren, faciliteren en begeleiden, nodigen we ons netwerk uit om samen met ons deze bijzondere kans te delen met jongeren die binnen onze doelgroep vallen. Wil je meer informatie over #SAILHero en de aankomende reizen? Ben of ken jij iemand die graag ook een #SAILHero wilt worden? Of ben jij betrokken of bekend met jongeren die binnen onze doelgroep vallen? Stuur dan een mail naar Rosa Rietkerk op ervaar@windseeker.org of neem telefonisch contact op via 06 27407604.


#SAILHero wordt ondersteund door Fonds21, VSB fonds, Janivo stichting, de Provincie Noord-Holland en de Koninklijke Marine.