Tall Ships

Driemast Bark

Alexander von Humboldt II

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Alexander von Humboldt II

Avontuur en lef

De Alexander von Humboldt II vaart sinds 2011 op volle zee. Net als zijn voorganger Alexander von Humboldt, is Alex-2 een civiele vierkante rigger die lange scheepsreizen biedt voor iedereen, ongeacht eerdere ervaringen. Alles wat je nodig hebt is een open geest en een interesse in avontuur!

Alexander von Humboldt II is gebouwd als een traditionele bark rig. Dat betekent dat de voorste en hoofdmast vierkante zeilen dragen, terwijl het achtersteven gaffel zeilen draagt. In totaal wordt Alex-2 aangedreven door 24 zeilen met een zeiloppervlak van 1.360 m2. Met genoeg wind behaald ze een snelheid van wel 14 knopen, mocht de wind niet helemaal meezitten dan helpt een motor met 750 pk om de volgende haven op tijd te bereiken.

Terwijl het tuig lijkt op dat van een windjammer die 150 jaar geleden werd gebouwd, is de veiligheids- en reddingsuitrusting van de Alex-2 absoluut up-to-date. Radar-, radio- en satellietcommunicatie, elektronische kaarten, reddingsvlotten, twee snelle rubberboten en vele andere aspecten maken het een modern schip wat gemakkelijk te navigeren is.

Alex-2 is eigendom van, en wordt geëxploiteerd door Deutsche Stiftung Sail Training, gevestigd in Bremerhaven, de thuishaven van de Bark. DSST is een non-profit liefdadigheidsorganisatie. Het doel is om traditionele zeilreizen aan te bieden aan mensen van alle leeftijden, maar vooral voor jonge mannen en vrouwen van 15-25 jaar.

Gallerij

2 Foto's

Feiten

Alexander von Humboldt II

Type

Driemast Bark

Vlag

Duitsland

Thuishaven

Bremerhaven

Passagiers

24

Hoogte

36.85

Lengte

57

Zeil oppervlak

1360

Snelheid onder zeil

14

Passagiers

-55

Bouwjaar

2011

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!