Zakelijke vaartochten

Antigua

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Antigua

Het zeilschip Antigua heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1957. Oorspronkelijk werd het schip in Thorne, Yorkshire (Groot-Brittannië) gebouwd als een nederig vissersschip. Jarenlang vervulde het zijn rol op de zeeën zonder veel ophef. Maar achter die arbeidsuitrusting school een verborgen schoonheid die pas later werd ontdekt. In de vroege jaren '90 van de vorige eeuw ontstond het idee om de Antigua om te bouwen tot een majestueuze driemaster. Met een uitgebreide en rigoureuze transformatie behield het schip alle kenmerken van een modern groot zeilschip. Zo voltrok zich de metamorfose van een eenvoudig vissersvaartuig naar een elegante en trotse zeilende dame. De Antigua, net als haar zusterschepen Artemis en Mare Frisium, begaf zich op avontuurlijke reizen over de wereldzeeën.

De Antigua heeft een indrukwekkende lengte van 49,50 meter. Haar breedte bedraagt 7,13 meter. Met een zeiloppervlak van 750 vierkante meter kan de Antigua majestueus door de wateren glijden. De Cummins-motor met 400 pk zorgt voor de nodige kracht. De Antigua kan een snelheid van 8 knopen bereiken.

De Antigua biedt plaats aan maximaal 110 passagiers. Recentelijk is er zelfs een comfortabele dekhut bijgebouwd, met grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de omgeving. Tijdens SAIL Amsterdam, wanneer het schip de IJ-haven doorkruist, kunnen de passagiers genieten van het unieke uitzicht op de stad en de festiviteiten. Het dek van de Antigua biedt een perfecte plek om dit spektakel te aanschouwen.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest 
spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij 
toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden 
bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij 
elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen 
lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

3 Foto's

Feiten

Antigua

Passagiers

88-110

Bouwjaar

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!