Brik

Aphrodite

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Aphrodite

Van luxe charter naar privéjacht

De Aphrodite is in 1994 gebouwd in Lemmer als luxe charterschip voor de Wadden- en de Oostzee. In 2016 is het schip verkocht aan de huidige eigenaar en wordt gebruikt als privéjacht. De Aphrodite vaart behalve in de Oostzee op alle Europese wateren inclusief de Middellandse Zee.

Het schip is een Brik, geheel dwars getuigd, met 17 zeilen. Met vol zeil beschikt de Aphrodite over 383 vierkante meter zeil. Met een hoofdmotor van 360 pk, een boegschroef van 150 pk en een diepgang van 2 meter is het schip erg goed bestuurbaar. Over de volle lengte meet het schip 30 meter met een breedte van 7 meter. Met gunstige wind behaalt het schip een snelheid van 8 knopen op vol zeil. Het schip is verbazingwekkend goed te zeilen met een kleine bemanning. Zo kan worden gevaren met 2 ervaren zeilers en kunnen de zeilen met handkracht worden gezet in 30 minuten.

Bijzonderheid van het schip is dat het door zijn masten, opgerolde zeilen en vele lijnen met windkracht 4 à 5 zonder zeilen of motor 1,5 tot 2 knopen vaart. De lengte van alle lijnen opgeteld bedraagt 3,4 kilometer.

De Aphrodite bezocht de laatste jaren verschillende Sail evenementen, waaronder Sail Den Helder, Sail Delfzijl en Sail Londen.

Gallerij

2 Foto's

Feiten

Aphrodite

Type

Brik

Vlag

Nederland

Breedte

7

Passagiers

2

Lengte

30

Zeil oppervlak

383

Snelheid onder zeil

8

Passagiers

Bouwjaar

-1994

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Next

Zenobe Gramme

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!