Zakelijke vaartochten

Driemast Bark

Artemis

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Artemis

Robuust en oorspronkelijk

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart. Later is het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika.

Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Nood-Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot! Het Friese Tall Ship Company kocht eind vorige eeuw de Artemis en bouwde haar met veel liefde en gevoel voor detail terug naar een verbluffend fraai zeilschip. Onovertroffen is de aanblik van de driemaster op volle zee. Onderweg naar historische havensteden of naar een van de vele nautische evenementen.

Robuust en oorspronkelijk, dat is de uitstraling van de Artemis. Tegelijkertijd beschikt het schip over een hoog comfort en luxe aan boord. Juist die combinatie maakt het schip uniek en gewild bij internationale evenementen en zeereizen. De bark heeft een sfeervolle maritieme salon met bar en een kleine hotelkeuken, die niets te wensen overlaat.

De Artemis biedt plaats tot 120 personen. Deze mogen zich verheugen op ervaren en enthousiast servicepersoneel en een uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster met een gedreven zeilcrew, de modernste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de grote vaart.

Welkom in de rijke historie van de Nederlandse zeilvaart. Welkom op de Artemis!

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

 

Boek nu!

Gallerij

1 Foto's

De masten van de Artemis staan vol in de zon en wind

Feiten

Artemis

Type

Driemast Bark

Vlag

Nederland

Thuishaven

Harlingen

Breedte

7.01

Passagiers

6

Hoogte

31

Lengte

59

Zeil oppervlak

1050

Snelheid onder zeil

12

Laatste refit

2001

Passagiers

96-120

Bouwjaar

1926

Bezoek aan sail amsterdam

2000, 2005, 2010

Next

Tres Hombres

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!