Robuust en oorspronkelijk

Artemis

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart. Later is het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika.

Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Nood-Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot! Het Friese Tall Ship Company kocht eind vorige eeuw de Artemis en bouwde haar met veel liefde en gevoel voor detail terug naar een verbluffend fraai zeilschip. Onovertroffen is de aanblik van de driemaster op volle zee. Onderweg naar historische havensteden of naar een van de vele nautische evenementen.

Robuust en oorspronkelijk, dat is de uitstraling van de Artemis. Tegelijkertijd beschikt het schip over een hoog comfort en luxe aan boord. Juist die combinatie maakt het schip uniek en gewild bij internationale evenementen en zeereizen. De bark heeft een sfeervolle maritieme salon met bar en een kleine hotelkeuken, die niets te wensen overlaat.

De Artemis biedt plaats tot 120 personen. Deze mogen zich verheugen op ervaren en enthousiast servicepersoneel en een uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster met een gedreven zeilcrew, de modernste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de grote vaart.

Welkom in de rijke historie van de Nederlandse zeilvaart. Welkom op de Artemis!

 

Boek nu!

Bouwjaar

1926

Laatste re-fit

2001

Vlag

Thuishaven

Lengte

59

Breedte

7.01

Hoogte

31

Zeiloppervlak

1050

Snelheid onder zeil

12

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2000, 2005, 2010

Crew

6

Passagiers

32 – 120

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven