Tall Ships

Driemast Topzeilschoener

Bel Espoir

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Bel Espoir

Varend monument

De Bel Espoir II is een schoener die in 1968 aangekocht werd door “l’association Amis de Jeudi-Dimanche” (AJD). L’AJD heeft eveneens in 1973 een tweede schoener aangekocht, namelijk de Rara-Avis die dezelfde doelstelling heeft, varen met probleemjongeren en verslaafden zodat ze met hun zeilstage een weg terug vinden in de maatschappij. De Bel Espoir werd trouwens op 26 maart 1993 als varend monument opgenomen in het nationaal varend patrimonium.

Gebouwd in 1944 te Svendborg (Denemarken) op de scheepswerf de J. Ring Andersen in opdracht van de rederij A.C. Sorensen. Het werd gedoopt als Nette S, en voer hoofdzakelijk als Baltic trader in de Baltische Zee en nadien als vissersschip bij Terre-Neuve. In 1950 herdoopt tot Peder Most en ingezet als dierentransportschip tussen Hamburg en Kopenhagen. Het werd in 1955 aangekocht door de Britse vereninging « Outward Bound Trust” die het opbouwde als opleidingszeilschip voor leerlingen van de Openbare scholen. Volledig aangepast tot schoolschip in 1965 omgedoopt tot Prince Louis II.

De vereniging van Michel Jaouen (voormalige aalmoezenier van het gevangeniswezen), « Amis du Jeudi- Dimanche » (AJD), wordt eigenaar in 1968 en doopt het om tot du Bel Espoir II. Deze vereniging opgericht in 1954 heeft tot doel om de re insertie van probleemjongeren via diverse tewerkstellingsprogramma’s.

De Bel Espoir II vaart meestal in de winter in de Caraïbische zee en in de zomer aan de Oostkust van Frankrijk.

Gallerij

1 Foto's

Man hangt in de zeilen van de schoener Bel Espoir 2

Feiten

Bel Espoir

Type

Driemast Topzeilschoener

Vlag

Frankrijk

Lengte

22

Laatste refit

1965

Passagiers

Bouwjaar

1944

Bezoek aan sail amsterdam

1975, 2010, 2015

Next

Klassieke Zeiljachten

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!