Tall Ships

Frigate

Etoile du Roy

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Etoile du Roy

Filmster

Deze prachtige replica werd in 1996 gebouwd als ‘Grand Turk’ in Marmaris – Turkije, voor de opnamen van de Engelse serie ‘Horatio Hornblower’, over één van Engelands grote zeehelden. De opnamen duurden van 1998 tot 2003. Daarna figureerde zij nog in een aantal andere Engelse films en televisieseries.

In 2010 werd zij verkocht naar Frankrijk, waarna haar naam werd gewijzigd in ‘Etoile du Roy’. Bij deze eigenaar – Etoile Marines Croisieres uit St. Malo – maakt zij deel uit van een grotere vloot historische replica’s.

Het schip is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uniek, met een prachtige historische ontvangstruimte voor de kapitein, hoogglans gelakt houtwerk en een indrukwekkende raampartij. Gebouwd als replica van een Engels Fregat uit 1745, heeft zij ook kanonnen aan boord die werkelijk kunnen schieten. De bemanning is veelal gekleed zoals in 1745 en met haar bijzondere verschijning wordt zij regelmatig gevraagd in films, bijvoorbeeld in Nederland!

In de recente verfilming van het leven van Admiraal Michiel de Ruyter, speelt de Etoile du Roy een hoofdrol naast – uiteraard – de Admiraal.

Feiten

Etoile du Roy

Type

Frigate

Vlag

Frankrijk

Thuishaven

Saint Malo

Breedte

10

Lengte

46

Zeil oppervlak

790

Snelheid onder zeil

9

Passagiers

000

Bouwjaar

1996

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Next

Stad Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!