Tall Ships

Driemast Bark

Guayas

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Guayas

Warm ontvangst

Deze opvallende verschijning behoort toe aan de Marine van Ecuador en werd in 1976 te water gelaten. Haar naam verwijst naar drie indicaties: Zo wordt hiermee de Indiaanse Chief Guayas geëerd, de rivier de Guayas en het eerste Ecuadoriaanse stoomschip van dezelfde naam. Dit laatstgenoemde schip werd in Zuid-Amerika gebouwd in 1841 en vind je nog terug in het wapen van Ecuador.

De huidige Guayas is een driemastbark, met een bemanning van in totaal 155 personen. Ze is een zusterschip van de Gloria uit Colombia (ook aanwezig bij SAIL Amsterdam 2015), maar ook van de Simon Bolivar uit Venezuela en de Cuauhtemoc uit Mexico. De Guayas heeft meerdere internationale races en regatta’s op haar naam staan. Al sinds 1822 heeft de Ecuadorian Naval School een goede naam op het gebied van sailtraining.

Overal waar zij komt staat het publiek in lange rijen om het schip te mogen bekijken. De vriendelijke bemanning maakt het schip extra populair. De Guayas heeft een lengte van 79 meter en een diepgang van 4.8 meter.

Gallerij

1 Foto's

Bemanningsleden van de Guayas staan de de masten van het schip

Feiten

Guayas

Type

Driemast Bark

Vlag

Ecuador

Thuishaven

Guayaquil

Breedte

11

Passagiers

35

Lengte

78.4

Zeil oppervlak

1410

Passagiers

-120

Bouwjaar

1976

Bezoek aan sail amsterdam

1980, 2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!