Zakelijke vaartochten

Driemast Topzeilschoener

Gulden Leeuw

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Gulden Leeuw

Overrompeld door de grootsheid van het schip

De Gulden Leeuw is een jong Tall Ship met een rijke geschiedenis. Na de ombouw in 2009 heeft de Gulden Leeuw al een aantal bijzondere feiten op haar naam staan. Het schip biedt opvarenden een rijk scala aan mogelijkheden. Denk hierbij aan deelname aan de grote SAIL-evenementen, maar ook aan SAIL-trainingreizen en programma’s waarbij deelnemers leren, werken en leven aan boord van dit grote Tall Ship.

Het is mogelijk om deel uit te maken van de bemanning van de Gulden Leeuw. Bijvoorbeeld door mee te zeilen tijdens unieke internationale races zoals The Tall Ships Races, waarbij duizenden jongeren elkaar jaarlijks ontmoeten. Daarnaast biedt de Gulden Leeuw de mogelijkheid deel te nemen aan individuele reizen, open voor alle leeftijden.

SAIL-training betekent het aangaan van uitdagingen, leren over jezelf en over anderen, het aangaan van verantwoordelijkheden en het vergroten van zelfvertrouwen. Tijdens het unieke SAIL-trainingprogramma maken trainees deel uit van de crew. Zeilen, sturen, navigeren, koken en schoonmaken zijn allemaal onderdelen van het programma met als ultieme doel de overname van het schip. Er zijn diverse reizen; speciaal voor jongeren van 16 tot 25, individuele reizen, of bijvoorbeeld een internationale uitwisseling. Het karakter van de reis verschilt, soms brengt het de Gulden Leeuw zo snel mogelijk van A naar B, een andere keer wordt er geracet met en tussen de grootste Tall Ships ter wereld.

Als deelnemer aan vooraanstaande evenementen, zoals SAIL in Amsterdam en SAIL Den Helder maar ook de grote SAIL-evenementen in Duitsland en Frankrijk, biedt de Gulden Leeuw het bedrijfsleven de unieke mogelijkheid om aan boord ieder gewenst evenement te organiseren. Het schip kenmerkt zich door flexibiliteit. Het is mogelijk om grootse, maar ook kleine, intieme evenementen te organiseren.

Op de Gulden Leeuw willen we onze gasten een unieke belevenis bieden. De emotie te ervaren om met een geweldig zeilschip een dag of avond op het water te zijn. Overrompeld te worden door de grootsheid van het schip, het zeilgevoel en de geweldige servicegerichtheid van onze crew die ervoor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen. Een perfecte balans tussen deze aspecten is waarnaar gestreefd wordt.

Gallerij

1 Foto's

Leeuwen ornament op boeg van het jonge Tall Ship de Gulden Leeuw

Feiten

Gulden Leeuw

Type

Driemast Topzeilschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Kampen

Breedte

8.60

Passagiers

10

Hoogte

44.20

Lengte

70.36

Zeil oppervlak

1500

Snelheid onder zeil

9

Laatste refit

2009

Passagiers

200-300

Bouwjaar

-1937

Bezoek aan sail amsterdam

2010, 2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!