Zakelijke vaartochten

Gaffel Topzeilschoener

JR Tolkien

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

JR Tolkien

Prachtige topzeilschoener

De J.R.Tolkien is een prachtige topzeil-schoener met salon, bar en groot zonnedek.

De J.R. Tolkien biedt u de gelegenheid tot een heerlijke dag op het water voor uw zakelijke of particuliere bijeenkomst tot 90 personen met alle comfort. De salon heeft een uitnodigende sfeer met warme, harmonieuze kleuren, smaakvol ingericht en bekleed met een houten lambrisering. Onderdeel van de salon is een stijlvolle bar met piano. Wij bieden tevens een uitgebreide drankenkaart en vele koffiespecialiteiten.
Op het hoofddek en op de topdekken is voldoende ruimte voor verpozen. Neem een luie stoel of bank met een drankje, eventueel onder onze zonnetent. Breng de dag dobberend door, in de overvolle IJhaven.

Er is geen ander nautisch evenement in de wereld waar zoveel te zien is op het water als tijdens SAIL. De sfeer tijdens dit grote evenement is altijd weer opperbest en ondanks de grote drukte indrukwekkend relaxed.

Vanzelfsprekend is de J.R. Tolkien behalve voor dagtrips ook te boeken voor langere reizen voor maximaal 30 personen, in comfortabele hutten met douche en toilet.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

3 Foto's

Feiten

JR Tolkien

Type

Gaffel Topzeilschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Amsterdam

Breedte

7.80

Passagiers

10

Lengte

42

Zeil oppervlak

828

Snelheid onder zeil

11.5

Laatste refit

1999

Passagiers

75-90

Bouwjaar

1965

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!