Varend Erfgoed

Motor Sleepboten

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Motor Sleepboten

 

HOE IS VERENIGING DE MOTORSLEEPBOOT ONTSTAAN?
Vereniging De MotorSleepboot is op 26 februari 1993 ontstaan. Een aantal enthousiaste sleep-booteigenaren kwamen tot de conclusie dat, wát er nog over was van een historische vloot sleepboten, behouden zou moeten worden voor het nageslacht. Hierdoor hebben Jeugdleden ook hun plekje gevonden in onze vereniging. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een boeiende vereniging en daarmee is in 2018 het zilveren jubileum gevierd.

 
WAT DOEN ZIJ ALLEMAAL?
De doelstelling van de vereniging (VDMS) spitst zich toe op twee elementen: evenementen en behoudszaken. De grote jaarlijkse evenementen van de Vereniging zelf zijn De Nationale Sleepbootdagen (NSD). Deze worden afwisselend in Zwartsluis en Vianen georganiseerd, tijdens Hemelvaart en het weekend. Diverse sleepboten zijn opengesteld voor publiek en kunnen worden bezichtigd.

 
WIE WERKEN DAAR AAN MEE?
Ons bestuur en commissieleden zijn allen vrijwilligers. ‘Voor leden, door leden, met leden’. Om leden te helpen met het behoud van hun schip heeft de vereniging een commissie Behoudszaken, een bibliotheek met handleidingen en technische specificaties, worden leden met raad en daad bijgestaan in de praktische problemen die zij tegenkomen bij het onderhoud en de restauratie van hun historische schepen.

Samen met de FVEN spant VDMS zich in om een register samen te stellen van varende monumenten®, het Register Varend Erfgoed Nederland.

Het fotoarchief, het lijfblad van de vereniging ‘De Beting’, de Evenementencommissie, de PR commissie… alles is een onmisbare schakel voor haar leden en de buitenwacht.

IS DE VERENIGING DIGITAAL TE VINDEN?
Jazeker, de website www.motorsleepboot.nl wordt goed bezocht door leden en niet-leden. Hier staan alle actuele nieuwtjes over evenementen, de evenementenkalender, de fotogalerij van sleepboten, een rubriek ‘Vraag en antwoord’ en natuurlijk een gastenboek. Daarnaast is de vereniging ook te vinden op Facebook en Instagram.


SAMEN!
Onze vereniging kan dan ook alleen bestaan voor leden, met leden en door leden. Het gaat vooral om dat ‘samen’. Quote; ‘soms kom je in het leven iets tegen wat het waard is om voor te leven’. En dat ‘iets’ mag iedereen voor zichzelf invullen.

 
CONTACT:
Vereniging de Motorsleepboot (VDMS)

Voorzitter: Chris van Nieuwpoort

E: voorzitter@motorsleepboot.nl

Secretariaat VDMS: Albin Glaser

E: secretaris@motorsleepboot.nl

PR Commissie VDMS

E: PR@motorsleepboot.nl

https://www.motorsleepboot.nl

 

Meer over Varend Erfgoed

 

Gallerij

2 Foto's

Vele boten en vlaggen in het kanaal - Stichting de Motorsleepboot
Twee motorboten varend door het kanaal - Vereniging de Motorsleepboot

Feiten

Motor Sleepboten

Vlag

Rusland

Thuishaven

Amsterdam

Breedte

0

Passagiers

0

Hoogte

0

Lengte

0

Zeil oppervlak

0

Passagiers

-0

Bouwjaar

x

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Next

Stoomvaartuigen en Motor Sleepboten

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!