Tall Ships

Kraak

Nao Victoria

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Nao Victoria

Ware ontdekkingsreiziger

Dit oorspronkelijke 16e eeuwse schip, was de enige van vijf schepen, die behouden terugkeerde in Sevilla nadat zij tussen 1519 en 1522 een reis rond de wereld had gemaakt. Het eerste schip ooit!

Nadat ze de Atlantische Oceaan was overgestoken voer zij langs de kusten van Zuid-Amerika, passeerde Straat Magellan en stak de Pacific over totdat zij de Filipijnen bereikte en later de Molukken. Op de terugweg zeilde ze via Kaap de Goede Hoop, langs de Westkust van Afrika totdat zij uiteindelijk haar thuishaven Sevilla bereikte. Een reis van 32.000 mijlen rond de wereld. Zo werden nieuwe landen ontdekt, kustlijnen in kaart gebracht en onbekende gebieden ontgonnen! Zonder de avontuurlijke inzet van deze vroege ontdekkers zou de wereld er vandaag heel anders uit hebben gezien.

De replica van de ‘Nao Victoria’ werd in Spanje gebouwd om de historische scheepsbouw in ere te houden, om er (opnieuw) van te leren en om te laten zien wat de mogelijkheden waren van deze historische schepen uit de 16e eeuw. Natuurlijk hield zij ‘open schip’ tijdens SAIL Amsterdam 2015, zodat je met eigen ogen kon ervaren, hoe deze eerste ‘wereldreizigers’ rond de wereld voeren. Bij grote manifestaties ontvangt zij wel 2000 bezoekers per dag aan boord!

Feiten

Nao Victoria

Type

Kraak

Vlag

Spanje

Thuishaven

Sevilla

Breedte

4

Passagiers

55

Lengte

28

Zeil oppervlak

285.5

Passagiers

Bouwjaar

1992

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!