Zakelijke vaartochten

Driemast Topzeilschoener

Oosterschelde

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Oosterschelde

Laatste originele Nederlandse driemaster

De ‘Oosterschelde’ is de laatst overgebleven originele Nederlandse driemaster. Met haar imposante tuigage, haar lengte van 50 meter en haar stijlvol ingerichte interieur, is de ‘Oosterschelde’ een indrukwekkende verschijning. Het schip heeft als thuishaven Rotterdam en vaart overal waar voldoende water is.

Het schip is in 1917 gebouwd voor de internationale handelsvaart en volledig gerestaureerd in 1992. De ‘Oosterschelde’ is erkend als monument met grote culturele en historische waarde. De ‘Oosterschelde’ voorziet in haar eigen onderhoud en wordt overal ter wereld ingezet voor presentatie- en promotieactiviteiten van bedrijven en instellingen.

Daarnaast maakt het schip reizen langs interessante kusten, waarop individueel geboekt kan worden. Zo werden, naast veel Europese landen, ook Spitsbergen en Antarctica aangedaan. In april 2014 voltooide de ‘Oosterschelde’ een tweede reis om de wereld. Een klassieke reis via Kaap de Goede Hoop naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na de ronding van Kaap Hoorn bezocht het schip Antarctica voordat ze weer naar het noorden zeilde.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

9 Foto's

Feiten

Oosterschelde

Type

Driemast Topzeilschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Rotterdam

Breedte

7.5

Hoogte

36

Lengte

50

Zeil oppervlak

891

Snelheid onder zeil

18

Laatste refit

1992

Passagiers

96-120

Bouwjaar

1917

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!