Tall Ships

Driemast Barkentijn

Pedro Doncker

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Pedro Doncker

Stoer en robuust

De imposante barkentijn “Pedro Doncker” is op verschillenden nautische evenementen een bekende verschijning, een snelle zeiler met veel dekruimte. In 1992 werd het stoere zeeschip grondig verbouwd tot een statige driemast-tuigage.

De Pedro Doncker is een robuust zeeschip, gebouwd om de ruwe zeeën van de Noord-Atlantic te kunnen weerstaan. In 1992 werd de stoere zeiler met een knipoog naar het verleden en een blik op de toekomst verbouwd tot een imposante driemast-barkentijn, waarna het schip werd ingezet als charterschip in de Caribische zee.

In 1998 kocht Reederij Vlaun Holding B.V. de Pedro Doncker en zeilde deze met een bemanning van slechts vier man over de Atlantische Oceaan naar Europa. Op deze reis bewees de Pedro Doncker nogmaals haar zeewaardigheid door twee orkanen te trotseren. Sindsdien bezeilt dit “Tall Ship” de Europese wateren waar het op verschillenden nautische evenementen een geliefde verschijning is.

De twee salons, waarvan één met een gezellige bar, het ruime dek, deels overdekt, maakt dat het schip zich uitstekend leent voor dagtochten en bedrijfsbijeenkomsten.

Feiten

Pedro Doncker

Type

Driemast Barkentijn

Vlag

Nederland

Thuishaven

Amsterdam

Breedte

7.50

Passagiers

12

Hoogte

34

Lengte

47

Zeil oppervlak

1007

Snelheid onder zeil

10

Laatste refit

1992

Passagiers

0-100

Bouwjaar

-1974

Bezoek aan sail amsterdam

2005, 2010

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!