Zakelijke vaartochten

Clipper

Sybaris

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Sybaris

De Sybaris heeft een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1894. Dit tweemast zeilklipper, oorspronkelijk een vrachtschip, werd gebouwd op de werf Van Vlaardingen. De naam Sybaris is een eerbetoon aan een familielid van de eerdere eigenaren: Evert, Susanne en Anna. Het schip heeft door de jaren heen vele avonturen beleefd, van vrachtvervoer via zeilen tot de installatie van een Engelse Leyland-motor in 1951. Deze motor verving de oorspronkelijke roef en gaf het schip een moderner uiterlijk met een 'salonroef’.

De Sybaris is een indrukwekkend vaartuig met een lengte van 32 meter. Haar twee masten dragen een aanzienlijk zeiloppervlak. Aan boord is bewust weinig mechaniek aanwezig, waardoor zeilen teamwork en handkracht vereisen om de volgende haven te bereiken. Het dagverblijf biedt uitzicht naar buiten, terwijl de sfeervol gedecoreerde bar/keuken zich wat lager bevindt. Op het dek is er voldoende ruimte om te luieren en te zonnen.

De Sybaris verwelkomt maximaal 45 passagiers voor dagtochten. Tijdens SAIL Amsterdam op de IJ-haven biedt het dek een prachtig uitzicht op de omgeving. Het belooft een comfortabele ervaring op een uniek schip.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest 
spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij 
toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden 
bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij 
elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen 
lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

3 Foto's

Feiten

Sybaris

Type

Clipper

Lengte

32

Passagiers

35-45

Bouwjaar

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!