Zakelijke vaartochten

Umoja

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Umoja

De Umoja is een indrukwekkend zeilschip met een boeiende geschiedenis. Oorspronkelijk diende het als sleepschip met vracht, maar in 1985 onderging het een transformatie tot een majestueus zeilschip. Met een lengte van 39 meter en een breedte van 6,6 meter biedt de Umoja een imposante aanblik op het water. De geschiedenis van dit schip is doordrenkt van avontuur en maritieme verhalen.

De Umoja behoort tot de verfrissende en grootste zeilschepen van de Nederlandse vloot, die maar liefst 400 schepen telt. Dit schip is speciaal ontworpen voor dagtochten en groepsuitjes met een groter gezelschap. Aan boord combineert de Umoja stijlvolle warmte met imposante functionaliteit. Binnen vind je een comfortabele loungeplek, restaurant en bar, terwijl het ruime dek uitnodigt tot ontspannen en genieten, met volop zit- en staanplaatsen voor alle passagiers.

De Umoja kan tot wel 150 personen aan boord meenemen tijdens dagtochten. Tijdens SAIL Amsterdam biedt de Umoja een uniek uitzicht op de IJ-haven, waarbij je kunt genieten van het samenzijn, de verbinding en de eenheid die dit prachtige evenement kenmerken. Het dek van de Umoja is een uitstekende plek om te genieten van het bruisende maritieme spektakel en het adembenemende uitzicht op de haven en de schepen om je heen.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest 
spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij 
toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden 
bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij 
elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen 
lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

3 Foto's

Feiten

Umoja

Passagiers

120-150

Bouwjaar

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!