Varend Erfgoed

Zweedse Klassiekers

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Zweedse Klassiekers

 

Doelstelling
De club, opgericht in 2011, streeft naar het behoud van Zweedse klassieke houten boten in Nederland. En wel door de eigenaren en andere liefhebbers (inmiddels zo’n 130 leden) te verenigen en onderling praktische hulp te bieden, kennis te vergaren, activiteiten en evenementen te organiseren.

 
Vaartochten
Leden organiseren gezamenlijke vaartochten of ze nemen met hun boot deel aan historische maritieme evenementen. Zo laten de trotse eigenaren hun beauties in clubverband zien.

 
Techniek en Kennis
In workshops en presentaties willen we onze kennis vergroten. Bijvoorbeeld van motor- en aandrijftechniek en onderhoud, houtbouw en -bewerking, lakken, elektrisch varen, ontwerpers en boottypes. Via het FORUM op de website wisselen leden kennis met elkaar uit.

 
Båt van het jaar
Elk jaar wordt er één boot in de club verkozen tot boot van het jaar, met uitreiking van een wisseltrofee en een unieke bootwimpel. De jury let vooral op de staat van onderhoud en authenticiteit. Voor schepen die zich kwalificeren voor deelname wordt vaak historische onderzoek gepleegd in Zweedse scheepshistorische bronnen.

 
Varend Erfgoed
De club is als behoudsorganisatie aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland. Voor boten ouder dan 50 jaar faciliteert de club de registratie als ‘varend erfgoed’. Zo kan men meedoen met historische FVEN evenementen.

 
Website
De ZKC website (www.zweedseklassiekerclub.nl) functioneert als ons ‘virtuele clubhuis’. Naast bijeenkomsten in het land zorgt de website en de ‘NIEUWSBRIEF’ voor de onderlinge communicatie. En in de advertentie rubriek VRAAG EN AANBOD worden regelmatig Zweedse klassiekers aangeboden. Er is een uitgebreide on-line bibliotheek over de geschiedenis, bouw en onderhoud van Zweedse houten schepen.

 
Lidmaatschap
Voor als u van Hout houdt.
Doe mee en wordt lid en help elkaar, dat kost maar enkele euro’s per maand.

 

Meer over Varend Erfgoed

 

Gallerij

2 Foto's

Feiten

Zweedse Klassiekers

Breedte

0

Passagiers

0

Hoogte

0

Lengte

0

Zeil oppervlak

0

Passagiers

000

Bouwjaar

x

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!