PHOTO TOUR THROUGH AMSTERDAM

Studentengroep Sport en Bewegen – ROCvA Zuid

Wij zijn vijf studenten van de opleiding Sport en Bewegen in Amsterdam Zuid.  Via onze mentor Kick Koenders zijn wij in contact gekomen met de organisatie van SAIL in Amsterdam. Wij gaan een excursie bedenken en uitwerken voor de bemanningsleden die tijdens SAIL aankomen. Wij mogen ook de excursie gaan uitvoeren wat natuurlijk supertof is!

Ons groepje bestaat uit:

Christopher McDade, 17 jaar. Ik ben gedreven en erg sportief. Ik kijk er naar uit om mij tijdens deze periode bij SAIL te ontwikkelen op verschillende vlakken. Ik zou later graag grote sportevenementen willen organiseren dus dit is de perfecte mogelijkheid voor mij om me te ontwikkelen in de evenementenwereld.

Mijn naam is Julia Wong Fong Sang en ik ben 17 jaar. Voor een schoolproject moesten wij een excursie verzinnen voor het bemanningenprogramma. Nadat we de ideeën hebben gepresenteerd is aan ons gevraagd of we dit ook willen uitwerken en uitvoeren. Een paar klasgenoten en ik vonden dat superleuk om aan mee te werken, ik kijk er echt naar uit! Wat ik verwacht van deze ervaring is dat ik veel kan leren over een echt evenement, hoe organiseer je dit? Wat heb je ervoor nodig? Enz. Daarbij is dit voor ons een grote kans is om te netwerken, nieuwe te mensen ontmoeten en ervan te leren. Dit is één van de redenen waarom ik deze kans heb gepakt, naast dat ik het leuk vind om dingen te organiseren.

Ik ben Bilal El Razouki, ben 21 jaar oud ik woon in Haarlem. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het organiseren van evenementen. Ik heb al evenementen georganiseerd in Haarlem en ik vind het leuk om te doen. Ik wil dan ook graag mijn beroep van maken.

Mijn naam is Emma Bark. Ik ben 19 jaar en woon in Hoorn. Ik ben actief bezig en sport daarom ook graag. Alle soorten sport interesseert mij en overal weet ik wel iets van af. Ook ben ik vaak te vinden op sportevenementen, als vrijwilliger of als toeschouwer. Graag zou ik later een rol willen spelen tijdens de organisatie en uitvoering van een groot evenement zoals de Olympische Spelen of het WK voetbal. Vandaar dat ik deze uitdaging met SAIL ook aan wilde gaan, om mij zo verder te kunnen ontwikkelen in de wereld van evenement organisatie.

Mijn naam is Thijn van der Schaft. Ik ben 18 jaar en woon in Loenen aan de Vecht. Ik heb op school al meerdere evenementen voorbereid en vind dit erg leuk. Ik kom al mijn hele leven bij SAIL en vind de kans om ervoor te werken ontzettend gaaf. Ik heb vaker meegedaan als vrijwilliger bij grote evenementen zoals de Koningsspelen. Ik pak daarom ook deze kans graag aan.

Wij kijken enorm uit naar met de samenwerking met SAIL. En hopen op een groot succes met onze excursie.

 

 

Gerelateerde verhalen

STAGIAIR VRIJWILLIGERSCOÖRDINATOR

Ronald Boer – Student Event Producer – ROCvA Zuid

Mijn naam is Ronald Boer, 21 jaar en momenteel wonende in Heerhugowaard.

Momenteel studeer ik op de opleiding Event Producer aan het ROCvA; locatie zuid. Hier ben ik terecht gekomen doordat ik al 6 jaar actief (ondertussen bijna 8) was betrokken bij evenementen en hier mijn beroep van wou maken!

Mijn passie zit ‘em in de muziek en het sociale contact met mensen, vandaar ook dat ik er mijn vak van wil maken om evenementen rondom de ‘music-scene’ te organiseren en te laten opbloeien.

Ik ben bij SAIL terecht gekomen door een bezoek vanuit de opleiding, hier hadden wij een rondleiding gekregen en een uitleg over wat je allemaal zou kunnen doen als stagiair bij SAIL. Toen ben ik erachter gekomen dat dit een plek is waar ik nog een hele boel kan leren en mijzelf kan ontwikkelen!

Kort geleden ben ik begonnen als Stagiair Vrijwilligerscoördinator bij SAIL onder leiding van Sam en Rene, hier ben ik terecht gekomen omdat ik bijna 4 jaar actief was als vrijwilligerscoördinator bij ons lokale poppodium / jongerencentrum in Heerhugowaard.

Ik kan niet wachten op alle avonturen die we gaan beleven met zowel de vrijwilligers als het team!

Op naar weer een pracht editie van SAIL!

 

 

Lees meer

VERHALEN VAN DE ZUIDERZEE

Susanne & Kaylee – Media & Redactie – ROCvA Noord

Onze projectgroep, “Verhalen van de Zuiderzee” bestaat uit 2 studenten: Susanne (19) en Kaylee (20). Wij gaan allebei aan de slag met artikelen schrijven over de Zuiderzee.

We zijn al een beetje bekend met SAIL, Kaylee regelmatig naar SAIL Den Helder als dat er is en dat vindt zij superleuk. Susanne is geboren op Texel, waar ze vroeger regelmatig met haar opa aan het zeilen was.

Natuurlijk hebben we een aantal leerdoelen, zo willen we netwerken binnen SAIL. Als groepje willen wij heel graag iets moois neerzetten en onze creativiteit laten zien door de opdrachten goed af te ronden. We hopen een leerzame en mooie periode af te leggen bij SAIL Amsterdam 2020.

 

 

Lees meer

CONTENT CREATORS VAREND ERFGOED

Noa Post & Jim Klijn – Studenten Media & Redactie – ROCvA Noord

Noa Post en Jim Klijn, aangenaam. Wij zitten momenteel in ons eerste jaar van de opleiding Media & Redactie op het ROC van Amsterdam, MBO College Noord. Via onze opleiding zijn we in aanraking gekomen met onze huidige opdrachtgever, SAIL. De komende tijd gaan wij als content creators aan de slag bij SAIL. Ons project is om het Varend Erfgoed in beeld te brengen, dit doen we door een schipper van het Varend Erfgoed te interviewen en hier een video en artikel van te maken.

Als dynamisch duo gaan we te werk. We kunnen allebei goed overweg met een camera en weten wat we op beeld willen hebben. Jim edit de video’s die we hebben gefilmd en Noa neemt het schrijven onder handen. We vullen elkaar aan en staan altijd open voor feedback. Kortom; twee creatieve denkers met een passie voor media.

Voor dit project hebben we een aantal doelen:

  • Het aantrekkelijk maken van SAIL/boten voor de jonge doelgroep en mensen die hier niets van afweten;
  • de passie van de schipper op beeld vertalen;
  • duidelijk maken wat het Varend Erfgoed precies is en de geschiedenis erachter aan het licht brengen.

We hebben SAIL boven andere opdrachtgevers gekozen omdat het zo een enorm event is en het ons meer dan vet leek om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Ook biedt deze opdracht ons genoeg uitdaging en kansen om ons verder te ontwikkelen, binnen en buiten SAIL. We zijn ontzettend enthousiast om uiteindelijk het eindresultaat met de rest van de wereld te kunnen delen!

Lees meer

Vier Creative Business studenten en hun ervaring bij SAIL

Bryan, Juul, Lilian en Margot - Hogeschool Inholland Haarlem

 

Wij zijn Bryan, Juul, Lilian en Margot, vier studenten met verschillende denkrichtingen en een gezamenlijke passie voor het vinden van creatieve oplossingen voor uitdagingen en problemen. Momenteel volgen wij de opleiding Creative Business aan Hogeschool Inholland Haarlem omdat we het allemaal geweldig vinden om vragen en problemen om te buigen naar oplossingen en suggesties. Daarnaast vinden wij het leuk om betrokken te zijn bij productieprocessen en operationele activiteiten.

 

Momenteel zitten wij in ons vierde en tevens laatste jaar en staan we voor een bijzondere uitdaging, namelijk het managen van waardecreatie. Hierbij hebben wij ons gericht op het thema ‘inclusie.’ Ons doel is om samen met SAIL een concept te creëren waardoor iedereen zich thuis voelt. Onlangs hebben wij onze ideeën al mogen voorleggen op het prachtige kantoor van SAIL en besproken welke richting wij als groep in willen slaan.

 

Wat ons aantrekt in SAIL is de dynamiek van de organisatie, waar jongeren daadwerkelijk de kans krijgen om hun input te leveren en zichzelf te ontwikkelen. We zijn vastbesloten om, naast het behalen van een mooi cijfer, veel kennis op te doen en nieuwe dingen uit te proberen.

 

SAIL Amsterdam biedt ons de perfecte omgeving om onze creativiteit en innovatieve ideeën in te zetten om iets te creëren wat bijdraagt om SAIL Amsterdam nóg inclusiever te maken. We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken en onze diverse denkwijzen te combineren, we zowel waardevolle resultaten als persoonlijke groei zullen bereiken!

Lees meer