Projectgroep IT gaat zeilend naar de toekomst
Harmen, Jonathan, Bart en Dominique - IT Service Management
Aan het begin van ons nieuwe studiejaar in september 2023 kregen wij als projectgroep de unieke kans om een project te gaan doen voor SAIL Amsterdam. We kregen een knelpunt/probleem voorgeschoteld en moesten hier een passende oplossing voor gaan bedenken en vervolgens ook uit gaan werken.
Als diverse groep studenten, met verschillende achtergronden, vonden we onze kracht in verbondenheid. We hebben onze koppen bij elkaar gestoken en zijn gaan brainstormen over een geschikte oplossingsrichting.
We zijn nu bezig met een mooi adviesrapport op te stellen voor SAIL Amsterdam. Onze ideeën komen hierin terug en natuurlijk een duidelijk advies waar SAIL Amsterdam hopelijk wat aan gaat hebben voor de toekomst. We ontdekten dat het niet alleen ging om waar we mee bezig waren, maar ook om de energie en passie die we deelden als projectgroep. Als projectgroep groeien we steeds dichter naar elkaar toe, om zo samen tot nog een beter voorstel/resultaat te komen.
Wat we andere studenten willen meegeven, is de kracht van samenwerking en het belang van passie in wat je doet. Ongeacht je opleiding, talent of ambities, de impact die je kunt hebben is vaak groter wanneer je samenwerkt met anderen en je hart volgt.
Na dit project hopen we vol vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken en nog meer mooie projecten zoals deze te mogen gaan doen. Het is voor ons in ieder geval nu al een mooie ervaring die wij zeker niet vergeten.
Met zeilen omhoog en dromen als kompas, navigeren we samen als projectgroep naar een stralende toekomst.
Gerelateerde verhalen
Vier Creative Business studenten en hun ervaring bij SAIL
Bryan, Juul, Lilian en Margot - Hogeschool Inholland Haarlem
Wij zijn Bryan, Juul, Lilian en Margot, vier studenten met verschillende denkrichtingen en een gezamenlijke passie voor het vinden van creatieve oplossingen voor uitdagingen en problemen. Momenteel volgen wij de opleiding Creative Business aan Hogeschool Inholland Haarlem omdat we het allemaal geweldig vinden om vragen en problemen om te buigen naar oplossingen en suggesties. Daarnaast vinden wij het leuk om betrokken te zijn bij productieprocessen en operationele activiteiten.
Momenteel zitten wij in ons vierde en tevens laatste jaar en staan we voor een bijzondere uitdaging, namelijk het managen van waardecreatie. Hierbij hebben wij ons gericht op het thema ‘inclusie.’ Ons doel is om samen met SAIL een concept te creëren waardoor iedereen zich thuis voelt. Onlangs hebben wij onze ideeën al mogen voorleggen op het prachtige kantoor van SAIL en besproken welke richting wij als groep in willen slaan.
Wat ons aantrekt in SAIL is de dynamiek van de organisatie, waar jongeren daadwerkelijk de kans krijgen om hun input te leveren en zichzelf te ontwikkelen. We zijn vastbesloten om, naast het behalen van een mooi cijfer, veel kennis op te doen en nieuwe dingen uit te proberen.
SAIL Amsterdam biedt ons de perfecte omgeving om onze creativiteit en innovatieve ideeën in te zetten om iets te creëren wat bijdraagt om SAIL Amsterdam nóg inclusiever te maken. We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken en onze diverse denkwijzen te combineren, we zowel waardevolle resultaten als persoonlijke groei zullen bereiken!
Aan boord bij SAIL: Op weg naar een duurzaam voedselaanbod!
Amber, Anneke, Sophie, Trijntje & Yse - MSc Metropolitan Analysis Design and Engineering, WUR/TU Delft
In september zijn wij met z’n vijven met veel enthousiasme gestart met een onderzoek in opdracht van SAIL. De opdracht die we meekregen was om ons te verdiepen in hoe het voedselsysteem op SAIL 2025 kan verduurzamen en hoe het evenement daarmee mogelijk een katalyserende werking kan hebben, oftewel een positieve impact op de stad. Tijdens deze opdracht hebben we ons gefocust op de publiekscatering en het voedselaanbod van SAIL 2025: een interessant maar complex onderwerp!
Vanuit SAIL zijn we begeleid door Hanna, die toevallig dezelfde studie heeft gedaan als wij doen: MSc Metropolitan Analysis Design and Engineering van WUR/TU Delft. Deze studie richt zich op het zoeken naar oplossingen voor stedelijke vraagstukken op een duurzame manier. Deze studie geeft ons de mogelijkheid geeft om veel verschillende sociaal-technische projecten te doen met een grote diversiteit aan onderwerpen, waarbij iedereen zijn eigen interesse en kennis kan delen.
Naast ‘collega’s’ tijdens dit project, zijn we ook goede vriendinnen daarbuiten, wat eraan bijdraagt dat alle tijd die we in deze vier maanden samen spenderen gelukkig ook heel gezellig is! We proberen ongeveer één keer in de week bij SAIL op kantoor te werken, zodat we ook iedereen binnen de organisatie leren kennen, o.a. tijdens de lekkere lunches. We voelen ons erg welkom, en leren gaandeweg ontzettend veel over alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van zo’n grootschalig evenement midden in de stad.
We willen andere studenten dan ook zeker meegeven dat er voor elke interesse ruimte is binnen de organisatie van SAIL. Wij kijken er alvast naar uit om, nadat ons onderzoek is afgerond, in 2025 met elkaar naar SAIL te gaan!
Social Media stagiair Roxy #OverSAIL
Roxy Moerkeken - Media & Redactie, ROCvA MBO College Noord
Mijn naam is Roxy Moerkerken, ik ben 17 jaar oud, geboren en getogen in Purmerend. "Wat ben je jong", hoor ik heel vaak. Dat komt omdat ik alles in één stuk door heb gedaan, want jong beginnen betekent ook jong afstuderen en de wijde wereld in gaan.
Sinds ik een klein meisje ben, is mijn grootste droom altijd al geweest om journalist te worden. Daarom volg ik nu ook de opleiding Media & Redactie in Amsterdam-Noord. Hierna zou ik graag nog een HBO-opleiding willen doen in Utrecht, maar eerst zien hoe dit mij afgaat. In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om dingen te doen met mijn vrienden, te wandelen met mijn hond en lees ik graag.
Bij SAIL ga ik stage lopen als stagiair communicatie en social media voor de afdeling SAIL Academy. Ik ga me dus voornamelijk bezighouden met de social media kanalen van SAIL Academy! Schrik dus niet als ik weer met een camera in je nek hang.
Voor school heb ik al verschillende dingen mogen doen voor SAIL Amsterdam. Ik ben namelijk bij een paar netwerkbijeenkomsten geweest om content te maken en ik heb ook verschillende interviews uitgevoerd voor SAIL. Hiervoor heb ik LinkedIn, de Gemeente Amsterdam en het Scheepvaartmuseum mogen spreken.