Zakelijke vaartochten

Driemast Barkentijn

Atlantis

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Atlantis

Heerlijk vertoeven op het prachtige, ruime dek

De barkentijn Atlantis is in 1905 op een werf in Hamburg gebouwd als lichtschip – een baken in de monding van de Elbe. Op een plaats waar de bouw van een vuurtoren niet mogelijk is. Na 70 dienstjaren in de Buitenelbe kreeg zij een tweede leven als zeilschip. Het onderwaterschip van de Atlantis bezit een klassieke zeilschiplijn. Een reden om het schip in 1984 grondig te restaureren en te voorzien van de tuigage van een barkentijn.

Dat betekent dat de voorste mast van het zeilschip dwarsscheeps is getuigd en de overige masten langsscheeps.

Het Friese bedrijf Tall Ship Company kocht de Atlantis in 2005 en tilde het schip omhoog naar het niveau van luxe en comfort waarom het bedrijf bekend staat. Uiteraard werd de traditionele uitstraling, die het schip zo geliefd maakt, behouden.De driemaster heeft een prachtig ruim dek, waarop het heerlijk vertoeven is. Tijdens evenementen of op reis over de Noord-Europese wateren, maar vooral ook de Middellandse Zee. Binnen is het al even comfortabel. Het schip beschikt over een stijlvolle salonbar, gezellige dekbar en eigen hotelkeuken.

De Atlantis biedt plaats tot 140 personen. Deze mogen zich verheugen op ervaren en enthousiast servicepersoneel en een uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke Barkentijn met een enthousiaste zeil- en service crew. De Atlantis voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Scheepvaartinspectie voor de zeevaart.

Welkom in de rijke historie van de zeilvaart. Welkom op de Atlantis!

Feiten

Atlantis

Type

Driemast Barkentijn

Vlag

Nederland

Thuishaven

Harlingen

Breedte

7.45

Passagiers

8

Hoogte

31

Lengte

57

Zeil oppervlak

742

Snelheid onder zeil

9

Laatste refit

2005

Passagiers

36-140

Bouwjaar

-1905

Bezoek aan sail amsterdam

2000, 2005, 2010, 2015

Next

Nao Victoria

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!