Bevestigd 2020

Tall Ships

Eendracht

Nederlands’ grootste driemastschoener

Eendracht

Zeilen op de Eendracht doe je samen. Iedereen – maar speciaal jongeren – het zeezeilen laten beleven, dat staat centraal voor ’s Nederlands grootste driemastschoener. Naast de programma’s voor jongeren en bijzondere projecten biedt Stichting Zeilschip Eendracht verschillende reizen aan voor een breder publiek.

Individuele opstappers kunnen mee, zij hebben een ruime keuze uit dagtochten en meerdaagse reizen. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een vaartocht, receptie of evenement. Ook daardoor kan de Eendracht zich blijven focussen op de doelstelling.De gastvrijheid van de professionele en grotendeels vrijwillige bemanning én smakelijke verzorging vanuit de kombuis vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke tocht!

De Eendracht kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 5 oktober 1938. In de jaren dertig verdrong de gemotoriseerde scheepvaart bijna de professionele zeilvaart. Een verandering waarover veel mensen bezorgd waren, omdat de kennis van het zeezeilen verloren ging en daarmee ook het waardevolle samenwerken dat leidt tot teamspirit en doorzettingsvermogen.

De grondleggers van de Eendracht hebben met de oprichting van de Nationale Vereniging ‘Het Zeilend Schoolschip’ opleidingsmogelijkheden op een groot zeilschip behouden. De initiatiefnemer en eerste voorzitter was de heer C.J. Jaski. Telg uit een befaamd zeemansgeslacht en afkomstig van Schiermonnikoog. Anno 2010 is zijn naam nog steeds verbonden met de Eendracht. Zijn directe familielid de heer B. Jaski is de huidige voorzitter van de stichting Zeilschip Eendracht.

Door de Tweede Wereldoorlog en de economische gevolgen ervan liep de bouw van een eigen zeilschip vertraging op. Vooral dankzij vele vrijwilligers en de steun van beschermheer Z.K.H. Prins Bernhard lukte het om in 1974 de eerste Eendracht te water te laten. Het huidige schip, de driemastschoener, is op 29 augustus 1989 gedoopt door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Nog altijd staat het ontdekken van de elementen van de zee centraal.

Bouwjaar

1989

Vlag

Thuishaven

Lengte

59.08

Breedte

12.30

Hoogte

41.70

Zeiloppervlak

1033

Snelheid onder zeil

14.5

Bezoek aan SAIL Amsterdam

1990, 2000, 2005, 2010, 2015

Crew

6

Passagiers

150

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven