Tall Ships

Lichtschip

Feuerschiff Borkumriff

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Feuerschiff Borkumriff

Het laatste bemande schip van Borkum was de Borkumriff IV. Dit schip eindigde zijn actieve diensttijd in juli 1988 en werd daarna overgenomen door de Feuerschiff Borkumriff. Nu dient de Borkumriff als museumschip in Borkum, Duitsland. Je kan het schip bezoeken voor tentoonstellingen en informatie over het Nedersaksisch Nationaal park Waddenzee.

De Borkumriff blijft operationeel en vaart minstens eens per jaar over de WaddenZee waar het schip een maritieme ambassadeur is voor het Wereldefgoed Waddenzee.

De Borkumriff IV werd gebouwd met het bouwnummer 813 aan de Norderwerft Köser & Meyer in Hamburg. De opbouw van het schip en zijn lantaarnpaal zijn voor het eerst volledig
van aluminium gemaakt bij de constructie van een lichtschip. Het schip werd gebouwd in 1954 en werd in dienst gesteld vanaf 1956. Het schip had een bereik van 21.5 nautische mijlen. De Borkumriff IV verving zijn voorganger, de Borkumriff III. Op 7 november 1959 werd de Borkumriff III verkocht en deed het enkele jaren dienst als zendschip voor Radio Veronica.

In 2007 was de Borkumriff IV de locatie van een remake van het verhaal ‘Das Feuerschiff’ van Siegfried-Lenz.

Gallerij

1 Foto's

Feiten

Feuerschiff Borkumriff

Type

Lichtschip

Vlag

Duitsland

Thuishaven

Borkum

Breedte

9

Hoogte

4.4

Lengte

53.7

Passagiers

Bouwjaar

1954-1956

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!