Minerva vaart door de zee met een schip op de achtergrond

Zakelijke vaartochten

Driemast Gaffelschoener

Minerva

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Minerva

Markant met rijke historie

De driemastgaffelschoener Minerva is een markant schip met een rijke historie. Oorspronkelijk stamt deze driemastgaffelschoener uit Duitsland waar zij in 1935 van stapel liep.

Sindsdien heeft zij talloze havens gezien en vele zeeën bevaren.

In 1987 werd de Minerva na nauwgezet historisch zoek- en speurwerk volledig in haar originele staat hersteld; de fiere masten, het achterdek en de elegante stroomlijn.

De prachtige Minerva kan groepen van 20 tot 120 gasten ontvangen voor een vaartocht en tot 175 gasten voor een receptie in de haven.

Geniet aan dek in de zitzakken en vele kussens, proef de specialiteiten van de chef met een barbecue aan dek of buffet in de grand salon. Of eerst vergaderen en dan een varende lunch? Alles kan! Het deck heeft een prachtig zicht op het water om te kunnen genieten van SAIL.

Welkom aan boord !

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

2 Foto's

Het dek van de Minerva met een man die een dienblad vasthoudt
Minerva vaart door de zee met een schip op de achtergrond

Feiten

Minerva

Type

Driemast Gaffelschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Scheveningen

Breedte

7

Passagiers

5

Hoogte

32.5

Lengte

49

Zeil oppervlak

550

Snelheid onder zeil

12

Laatste refit

2010

Passagiers

96-120

Bouwjaar

1935

Bezoek aan sail amsterdam

2010

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!