Tall Ships

Brig

Fryderyk Chopin

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Fryderyk Chopin

Trainingsschip

STS "Fryderyk Chopin" is de jongste van de Poolse grote schepen. Het werd gebouwd tussen 1990 en 1992 op de "Dora" scheepswerf, in Gdansk, voor de "International Class Afloat Foundation" als idee van zijn president, Captain Krzysztof Baranowski, en zijn naaste medewerker en plaatsvervanger, Captain Ziemowit Baranski. Het schip is ontworpen door Zygmunt Choren, deze heeft ook de "Pogoria" en "Dar Młodziezy" ontworpen.

Ze is vernoemd naar de Poolse negentiende-eeuwse muzikale componist, "Fryderyk Chopin". Het schip heeft een lange boegspriet, wat betekent dat ze vijf kopzeilen kan zetten en profiteren van lichte wind. De masten zijn maar liefst 6 meter lang, wat uiterst zeldzaam is. Het tuigoppervlak is daardoor 1200m2.

Het schip is sinds 2000 eigendom van de European School of Law and Administration in Warschau. Momenteel dient STS "Fryderyk Chopin" nog steeds hetzelfde doel. Het herbergt Schools Afloat, Cruises of Architects, Academies under Sails, cruises georganiseerd als onderdeel van het Baltic University Program en trainingsprogramma's voor alle liefhebbers van grote schepen.

Gallerij

1 Foto's

Feiten

Fryderyk Chopin

Type

Brig

Vlag

Polen

Thuishaven

Szczecin

Breedte

8.5

Passagiers

8

Hoogte

36.27

Lengte

55.5

Passagiers

-53

Bouwjaar

-1992

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Next

Feuerschiff Borkumriff

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!