Zakelijke vaartochten

Driemast Gaffelschoener

Loth Lorien

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Loth Lorien

Luxe driemaster Barkenstijn

De Loth Lorien is een luxe en stijlvolle driemaster Barkentijn met salon, bar en groot zonnedek. Garantie voor een onvergetelijke dag tijdens SAIL in Amsterdam.
De Loth Lorien biedt een heerlijke dag op het water voor uw zakelijke of particuliere bijeenkomst tot 90 personen, met alle wenselijke comfort. Afhankelijk van het weer worden de buffetten opgediend in de salon of op het hoofddek.

De salon heeft een uitnodigende sfeer met warme, harmonieuze kleuren, is smaakvol ingericht en bekleed met een houten lambrisering. Onderdeel van de salon is een stijlvolle bar met een uitgebreide drankenkaart en vele koffiespecialiteiten.
Op het hoofddek en op de topdekken is voldoende ruimte voor verpozen op een bank met een drankje, eventueel onder onze zonnetent. U kunt zich voorstellen hoe u de dag dobberend door de overvolle IJhaven kunt doorbrengen.
Er is geen ander nautisch evenement in de wereld waar zoveel te zien is op het water als tijdens SAIL. De sfeer tijdens dit grote evenement is altijd weer opperbest en ondanks de grote drukte indrukwekkend relaxed.

Vanzelfsprekend is de Loth Lorien behalve voor dagtrips ook te boeken voor langere reizen voor maximaal 36 personen, in comfortabele hutten met douche en toilet.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

2 Foto's

loth Loriën samen met het zeilschip Tolkien in rustig water
De zeilen van het schip de Loth Lorien staan bol van de wind

Feiten

Loth Lorien

Type

Driemast Gaffelschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Amsterdam

Breedte

7.20

Passagiers

10

Lengte

48

Snelheid onder zeil

15

Laatste refit

1992

Passagiers

75-90

Bouwjaar

-1907

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Next

Gulden Leeuw

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!