Tall Ships

Ketch

Maybe Sailing

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Maybe Sailing

Droomzeilschip

‘Maybe’ is een traditionele Nederlandse Ketch, gebouwd in 1929. Ontworpen door haar eerste eigenaar, Jan Jacob van Rietschoten, als zijn droomzeilschip om rond de wereld te varen met de familie. Het schip werd gebouwd bij de bekende scheepswerf van De Vries Lentsch in Amsterdam, als een ongelooflijk veilig en sterk schip met een stalen romp en teakhouten afwerking, met een totale lengte van 30 meter.

In de Tweede Wereldoorlog werd ze verstopt ergens in Nederland in een verlaten gebied, ver van de bewoonde wereld. Na de oorlog werd ze geheel gerestaureerd bij dezelfde werf waar ze oorspronkelijk was gebouwd. Daarna volgde een lange periode van zeiltochten met de familie Van Rietschoten.

Een belangrijke mijlpaal was de eerste keer, dat zij deelnam aan de Tall Ships Race in 1956. In 1962 werd ze gekocht door een Zwitserse familie, die haar naar de warmere streken van de Middellandse Zee bracht. In de jaren 70 stak zij regelmatig de Atlantische Oceaan over tussen de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. In 1980 zeilde ze zelfs door het Panama Kanaal en langs de Oostkust van de Verenigde Staten en Canada.

MayBe werd aan haar huidige eigenaars verkocht in 1989. Na groot onderhoud nam ze in 2009 deel aan de Tall Ships Races in de Oostzee en volgden regatta’s in 2010. In de winter van 2010/2011 werd ook de originele tuigage in ere hersteld. In de zomer van 2015 nam ze deel aan SAIL Amsterdam 2015 en keerde daarmee voor even terug naar haar ‘plaats van geboorte’, maar dan wel onder Engelse vlag!

Gallerij

1 Foto's

Maybe Sailing ligt schuin in het water en heeft de wind in de zeilen

Feiten

Maybe Sailing

Type

Ketch

Vlag

Engeland

Breedte

6

Passagiers

4

Hoogte

24

Lengte

28

Laatste refit

2011

Passagiers

-14

Bouwjaar

1929

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!