Zakelijke vaartochten

Brik

Morgenster

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Morgenster

Robuust en oorspronkelijk

De clipper brik ‘Morgenster’ is een vierkant getuigde tweemaster met een stalen romp. In 1919 als zeilende haringlogger in de vaart gekomen, leeft ze nu haar tweede leven als zeilopleidingschip.

In 2008 kwam ze als zeiltrainingsschip in de vaart.

De clipperbrik is ontworpen en omgebouwd door Harry Muter. De inspiratie kwam van de Amerikaanse brikken, die snel, wendbaar en onafhankelijk, een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de zelfstandigheid van de Verenigde staten. En na dit succes, aan de Caribische piraterij en de inmiddels illegale slavenhandel.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

3 Foto's

Feiten

Morgenster

Type

Brik

Vlag

Nederland

Thuishaven

Den Helder

Breedte

6.70

Passagiers

36

Hoogte

29

Lengte

50

Zeil oppervlak

750

Snelheid onder zeil

14

Laatste refit

2008

Passagiers

72-90

Bouwjaar

-1919

Bezoek aan sail amsterdam

2010

Next

Oosterschelde

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!